Nieuws - meest recent

22/04

10.00 Lezing door Dr. Mieke Moerman: "Het stemgebeuren: fact or fiction?"
In deze lezing zal de anatomie en functie van het stemorgaan worden belicht. De interactie tussen de geluidsbron, de luchtstroom en de resonantie zal worden uitgelegd en geïllustreerd met audio-en videomateriaal. Ook sommige stoornissen en de impact ervan op het stemgebeuren, zullen worden aangehaald

22/04
De lessen worden gegeven door Eric Speller en Dimitri Mestdag.
9.15 - 12.15: essen hobo en engelse hoorn
14.00 - 15.30: repetities met piano
16.00: afsluitend concert door leerlingen en docenten

Locatie: leslokaal conservatorium
Toegang gratis voor leerlingen. Externe bezoekers betalen 5 euro.
Inschrijven kan via reservaties@legatokortrijk.be

28/03

Van de ruigere bebop en blues van Jimmy Smith tot de gospel van Billy Preston, van de rhythm – and – blues van Booker T en gospelrock van Steve Winwood, helemaal tot aan de virtuositeit van progrocker Keith Emerson; iedereen kent het hammondgeluid, maar lang niet iedereen weet wat een hammondorgel is en hoe veelzijdig dit instrument wel is. Wie beter dan onze Belgische hammond trots Dirk Van der Linden om hierover in geuren en kleuren te vertellen.

18/03

Op 18 en 19 maart tonen de dansklassen van het Kortrijks conservatorium hun talent. De leerkrachten en leerlingen timmerden een hele show in elkaar en presenteren je op 4 momenten.

Een instrumentaal duo dat zijn sporen al meer dan verdiende in diverse jazzensembles, klassieke orkesten en in de begeleiding van grote Belgische popacts. Een mix van blues, klassiek en Monk resulteert in quasi nonchalante, maar zeer verfijnde composities. Een absolute aanrader.

Uitvoerders: Bruno Degroote, elektrische gitaar en Ben Faes, contrabas

Concertstudio Kortrijk – om 11.00 uur

Tickets aan €11 / €8 – leerlingen gratis

Begeleid muziek beluisteren olv Beatrijs Van Hulle. 

 

11 maart: Populair instrumentaal genre in de Barok: het concerto.

18 maart: Muziek in het Versailles van Lodewijk XIV. 

25 maart: Een meesterwerk : Bach Johannespassie. 

 

Deze masterclass is gericht op de leerlingen van het conservatorium van Kortrijk en is dan ook gratis voor leerlingen en hun ouders.
Tussen 14.00 uur en 18.00 uur zijn er open lessen aan leerlingen uit L4 tot H3. Andere viool-leerlingen worden aangemoedigd deze lessen zoveel mogelijk bij te wonen.
De masterclass gaat door in klas vier op de tweede verdieping.

06/02

Stad Kortrijk, Openbare Bibliotheek Kortrijk en enkele Kortrijkse partnerorganisaties zoeken voor de tweede keer op rij een Letterzetter voor de Stad. De nieuwe Letterzetter volgt kunstenaar Bart Jaques op wiens mandaat op 31 maart 2017 ten einde loopt.

In de President Kennedylaan zijn er verschillende werken aan de gang:
1. tussen de Munkendoornstraat en rotonde Beneluxlaan-Ei (thv Kinepolis)
2. tussen de Munkendoornstraat en de Marionetten

We zetten de omleidingen voor de verschillende weggebruikers nog eens op een rijtje (met

01/06

De (her)inschrijvingen voor het schooljaar 2016-2017 starten vanaf 23 mei 2016. Nieuw dit schooljaar is dat je online kan inschrijven en dit via volgende website: www.mijnacademie.be/conservatoriumkortrijk. Ook kan er nog steeds ter plaatse aan de infobalie worden ingeschreven (Conservatoriumplein 3-8500 Kortrijk) Openingsuren mei en juni: maandag tot en met vrijdag telkens tussen 13u30-19u, zaterdag van 8u30-12u

3 reacties