Kunstenaar Klaas Rommelaere keert deze zomer terug naar Kortrijk. Hij heeft jouw hulp nodig!

Gepubliceerd op donderdag 04 maart 2021

Terugblik: Dark Uncles (03.10.2020 - 31.01.2021)

Op 31 januari 2021 viel het doek over de expo Dark Uncles in museum Texture. Ruim 7.000 bezoekers -waarvan 1.800 de 360° virtual tour indoken- bewonderden de kleurrijke stoet van levensgrote geborduurde poppen en honden. Zowel de kerstvakantie als alle weekends in januari waren steevast volzet. De expo Dark Uncles kon rekenen op nationale en internationale belangstelling. Het museum en de kunstenaar blikken dan ook tevreden terug op een succesvolle expositie, wat in tijden van corona geen evidentie is. Zo was het museum tijdelijk gesloten vanaf 29 oktober t.e.m. 30 november, wat de stimulans was om online alternatieven uit te werken. Zo was er de 360° virtual tour en de online artist talk van Bent Van Looy, in een gesprek met de kunstenaar.

TIP: Heb je de expo Dark Uncles gemist? Via de website van Texture kan je nog steeds de 360° virtual tour doorlopen. Ook de artist talk van Bent Van Looy met kunstenaar Klaas Rommelaere blijft beschikbaar via het YouTubekanaal van Texture.

Check hier de 360° virtual tour van Klaas Rommelaere - Dark Uncles

Bekijk hier de artist talk van Bent Van Looy, in een gesprek met kunstenaar Klaas Rommelaere

Vooruitblik: Klaas Rommelaere keert deze zomer terug naar Texture

Kunstenaar Klaas Rommelaere is ondertussen volop bezig met een nieuw project. Ditmaal onder de vleugels van Paradise Kortrijk 2021 dat eind juni van start gaat. Klaas creëert een compleet nieuwe textielinstallatie. Ook nu rekent hij op gouden handen. De madammen die hij leerde kennen via Texture voor zijn project Dark Uncles, zijn alvast enthousiast. Velen onder hen engageren zich opnieuw en breien zo verder aan een vervolg dat je deze zomer in de kroonzaal van Texture zal ontdekken.

OPROEP: Kan jij overweg met naald en draad? Wil je wat tijd vrijmaken om deel te kunnen uitmaken van een ambitieus textielkunstproject binnen Paradise Kortrijk 2021? Stuur een mailtje naar Liesbeth.vanGrinsven@kortrijk.be. Zij brengt jou in contact met de kunstenaar.