Kortrijk ontvangt in 2025 de Special Olympics Belgium Nationale Spelen

Gepubliceerd op Dinsdag 30 januari 2024

Guldensporenstad wordt gaststad van 41e editie

Vandaag maken Stad Kortrijk en Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, bekend dat de Nationale Spelen in 2025 in de Guldensporenstad zullen plaatsvinden.

Het Hemelvaartweekend zorgt jaarlijks voor een sportief hoogtepunt voor meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. Volgend jaar, in mei 2025, zal dat hoogtepunt gevierd worden in Kortrijk. De komst van de Nationale Spelen naar de stad is een nieuwe stap richting een inclusieve maatschappij voor de Kortrijkzanen.

41e editie

Op de aankomst van de Vlam is het nog wachten tot 28 mei 2025. Dan komen de Nationale Spelen op gang met een Torch Run, gevolgd door een openingsceremonie. De drie daaropvolgende dagen zullen meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking het beste van zichzelf geven in een 20-tal sporten. Ze krijgen ondersteuning van een 1000-tal coaches en 2.000 vrijwilligers per dag.

Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de gezondheid van de atleten tijdens het Healthy Athletes Program. Hierbij biedt Special Olympics Belgium 8 verschillende gezondheidsdisciplines aan waarbij atleten zich gratis kunnen laten onderzoeken. Dit programma bewees de voorbije jaren al meermaals zijn nut.

Lokaal draagvlak

Kortrijk en Special Olympics Belgium, dat matcht. De Guldensporenstad ontving al eerder de Nationale Spelen. Deze keer zullen de atleten onder meer in actie komen in Sportcampus Lange Munte, SC Wembley, SC Drie Hofsteden, SC Olympiadeplein en Zwembad LAGO Kortrijk Weide.

En of de Kortrijkzaan een hart heeft voor Special Olympics. Verschillende bedrijven uit de regio hebben al hun steun aan de Nationale Spelen uitgesproken. Het evenement zal ook gratis te bezoeken zijn en wordt in schoonheid afgesloten met een feestelijke slotceremonie op zaterdag 31 mei.

Meer info:

www.specialolympics.be/kortrijk2025 

https://www.kortrijk.be/specialolympics