Kortrijk lanceert als eerste stad van Vlaanderen ‘Mijn Burgerprofiel’

Gepubliceerd op Maandag 10 februari 2020

Stad Kortrijk heeft met ‘Mijn Burgerprofiel’ een primeur voor Vlaanderen.
‘Mijn Burgerprofiel’ combineert alle gegevens bekend bij de overheid over jezelf op een veilig digitaal platform.

Al je overheidszaken verzameld

Na het inloggen klik je door naar je loopbaan, je pensioengegevens, de belastingen…
Maar je hebt er ook toegang tot je gevolgde opleidingen, de gegevens over je gezin of je eigendommen. Bovendien kan je berichten ontvangen van belangrijke wijzigingen in lopende dossiers. ‘Mijn burgerprofiel’ is een initiatief van de Vlaamse Overheid die hiervoor met zoveel mogelijk overheidspartners samenwerkt, waaronder Kortrijk. ‘Mijn burgerprofiel’ is een groeitraject. Steeds meer instanties springen op de kar en eenmaal dit traject op kruissnelheid komt, hoef je nooit meer te zoeken naar een officieel overheidsdocument.

De meerwaarde voor de Kortrijkzaan

Kortrijk is al jaren een digitale trendsetter en nu dus opnieuw. Eenmaal ingelogd op de website verloopt het invullen van een digitaal formulier of toegang tot je dossier net iets makkelijker. Het aanvragen van een attest of akte via het Thuisloket wordt een fluitje van een cent, net zoals een aanvraag voor inname openbaar domein. Je kan ook naadloos doorklikken naar de websites van de samenwerkende partners van de Vlaamse overheid zoals bijvoorbeeld www.studietoelagen.be. Veel andere toegangen zijn nog in ontwikkeling.

Inloggen

Bij de deelnemende partners en toepassingen verschijnt bovenaan de website een extra balk met de toegangsknop tot je dossiers. Bij www.kortrijk.be staat die knop er al. Klik rechtsboven op 'aanmelden'. Je komt onmiddellijk terecht op een aanmeldingspagina waar je kan inloggen met je eID en kaartlezer of via Itsme. 

Lees hier meer over via vlaanderen.be