Kortrijk beloont fietsers met VéloVoordeel

Gepubliceerd op Donderdag 22 september 2022

Om de Week van de Mobiliteit in schoonheid af te sluiten, pakt Kortrijk uit met het "VéloVoordeel". Het concept is simpel: wie naar het centrum van de stad fietst en geld besteedt in één van de deelnemende zaken, krijgt voortaan gratis consumpties en kortingen. Op die manier wil de stad tegelijk het fietsen en de lokale economie stimuleren.

Geen gedoe met registratie, het gemak is dat alles vanzelf gaat terwijl je fietst. De technologie werd opnieuw ontwikkeld door Swave en is een Belgische primeur. Swave ontwikkelde eerder al het consumptieparkeren, waarbij consumenten bij deelnemende handelaars een deel van hun parkeerkosten terugbetaald krijgen. De eerste resultaten van dit proefproject worden eind september verwacht. 

Hoe werkt het?

Het concept van het VéloVoordeel is gloednieuw en uiterst gemakkelijk. Je legt gewoon één keer je locatie aan in de Swave app en daarna krijg je, terwijl je naar het stadscentrum fietst, een melding met jouw voordelen. Van de stad zelf kan je gratis consumpties krijgen en tal van prijzen winnen. Daarnaast bieden al zo’n 60 handelaars een VéloVoordeel aan.

Ook de deelnemende handelaars zien het VéloVoordeel als een win-win.

"Veel mensen komen met de fiets naar Kortrijk. Dankzij het VéloVoordeel kunnen we die mensen aantrekken en maken ze via een voordelige actie kennis met ons concept. Een knap initiatief vanuit de stad."

Hendriek Laloo, uitbater van Ribs ‘n Beer 

Julie Vermeire is fan

Bekende Vlaming Julie Vermeire testte het systeem in primeur uit tijdens de perslancering aan het Parkhotel.

Daarnet heb ik over de kleine ring gefietst met de gsm in m’n handtas. Ik kreeg de melding en koos o.a. voor het bordje tapas hier. Die kom ik dan eens met m’n vriend of vriendinnen oppeuzelen. Ik vind het echt een leuk initiatief, hopelijk doen ze dat in nog meer steden.

Julie Vermeire, BV

Swave is ondertussen in gesprek met andere steden die eveneens interesse tonen.

Tal van prijzen te winnen

Je vindt alle deelnemende handelaars en hun VéloVoordeel in de Swave app. De eerste 5000 mensen die het VéloVoordeel gebruiken krijgen een gratis consumptie van de stad. Bovendien maak je kans op één van de 20 pakketten t.w.v. 50 euro en een cadeaubon van 200 euro bij Cool Electro Cycles, als je vóór zondag de app downloadt of gebruikt. Wie de app nog niet heeft, kan die downloaden via www.swave.be of rechtstreeks via de app stores.

Over Swave

Swave is een Kortrijkse start-up dat mensen automatisch beloont voor hun aankopen. Je kan consumpties en kortingen verdienen, een deel van je parkeerkosten terugkrijgen en automatisch punten sparen voor klantenkaarten.