Kloosterstraat: nutswerken vanaf 16 januari

Eandis, het distributienetbedrijf voor gas en elektriciteit, voert vanaf 16 januari werken uit in de Kloosterstraat. De middendrukgasleiding onder het trottoir in de Kloosterstraat wordt vervangen.

Fasering

werken op de rotonde

Van 16 tot 20 januari werkt Eandis aan de rotonde op het kruispunt van de Kloosterstraat, Kleine Pontestraat en Hellestraat. De rotonde zal afgesloten zijn voor alle verkeer. Dan is de Kloosterstraat doodlopend en zijn de ondernemingen en woningen bereikbaar via Markeplaats.

werken in de Kloosterstraat

Van 23 januari tot eind februari werkt Eandis in de Kloosterstraat. De straat zal afgesloten zijn voor alle verkeer. De aannemer voert de werken gefaseerd uit zodat RVT Woon- en Zorgcentrum De Ruyschaert en de Vrije Centrumschool steeds bereikbaar zijn.

Voetgangers kunnen uiteraard altijd door.

Omleggingen

  • Verkeer met herkomst Markeplaats, Vagevuurstraat en bestemming/richting Hellestraat moet omrijden via de Marktstraat – Baliestraat. Omgekeerd is dit van toepassing voor alle verkeer dat via de Hellestraat of de Kleine Pontestraat naar de omgeving/richting Markeplaats wil.
  • Het fietsverkeer kan omrijden via het Markebepad en de Vagevuurstraat. 
  • De woningen en handelszaken zijn te voet bereikbaar.

 

Opgemaakt op: 09/01/2017

Reactie toevoegen

Reacties

Het zal wel nodig zijn die werken uit te voeren. Alleen heel spijtig dat er al borden geplaatst worden op de straat, dat men op de sociale media her en der iets opvangt maar dat de bewoners van de betreffende straat thuis niet eerder een bericht kregen met verdere info over de werken.

Beste De info werd gisteren verspreid via sociale media en er werd ook een mailing verstuurd aan de ondernemers. Eandis die de werken uitvoert verwittigt ook nog de bewoners. Met de signalisatie kondigen we de werken alvast aan. De werken starten volgende week en tijdens de eerste week werkt Eandis enkel op de rotonde.

Wat gebeurt er met de bewoners van de Halewainstrat (zijstraat kloosterstraat)?Zullen wij met onze wagens in onze straat mogen of moeten wij de wagens buiten laten staan.Toch een slechte periode gekozen nl. in de winter!!!

De Halewainstraat blijft bereikbaar dat is zo besproken met de aannemer. Uitgezonderd 1 dag waarop de straat niet toegankelijk zal zijn voor autoverkeer omdat er een dwarsing moet gemaakt worden. Wanneer dat precies is, weten we nog niet. Uiteraard zal de aannemer van Eandis (firma Vereecke) de aangelanden verwittigen. Het gaat om dringende werken. Er blijkt kans te zijn op lekken in de leiding. Vandaar dat de werken niet worden uitgesteld tot zonnigere periodes.