Kinderkunstenorganisatie Spinrag ontvangt honderden kindertekeningen

Gepubliceerd op woensdag 17 februari 2021

Het Kortrijks kinderkunstenfestival Spinrag kan dit jaar helaas niet in normale vorm doorgaan. Het evenement lokt normaal gezien 13.000 bezoekers naar de Kortrijkse binnenstad tijdens de krokusvakantie. Het Spinragteam bleef niet bij de pakken zitten en vroeg aan de kinderen van Kortrijk en omstreken om kleur te geven aan de Schouwburggevel. De oproep werd massaal beantwoord: op amper een week tijd ontving Spinrag ruim 300 inzendingen. Alle tekeningen worden 's avonds geprojecteerd op de gevel van Schouwburg Kortrijk.

Meer dan 300 tekeningen geprojecteerd op Schouwburggevel

Vrijdag 5 februari lanceerde Spinrag een oproep: geef Kortrijk kleur. Via een af te drukken template op de Spinragwebsite kunnen kinderen de nieuwe gevel van Schouwburg Kortrijk in een nieuw jasje steken. De kinderen hadden amper een week de tijd om deel te nemen. De Kortrijkse scholen deelden de oproep massaal in hun eigen netwerk. Met succes: Spinrag mocht meer dan 300 kleurrijke en creatieve inzendingen ontvangen.

Dit project is ontstaan binnen het Schouwburgteam. Er werd gezocht naar een laagdrempelige manier om kinderen creatief uit te dagen. Technicus Niels Vanmarcke kwam met dit idee op de proppen. Het volledige Spinragteam was meteen enthousiast.

De projecties zijn goed zichtbaar vanaf 18.30 uur. Je kan ze bekijken tot en met zondagavond 21 februari.

Spinrag in je eigen bubbel: De Alweer Wandelen Wandeling

Kinderkunstenorganisatie Spinrag presenteert deze week ook 'De Alweer Wandelen Wandeling'. Een knotsgekke wandeling die je tijdens de krokusvakantie met je gezinsbubbel overal ter wereld kan maken. Als je de nodige portie fantasie hebt, tenminste.  Een wandelding met absurde literaire en muzikale interventies voor jong en oud. Je bepaalt zelf hoe lang je stapt en onderweg laat je je verrassen door absurde verhalen rond alledaagse dingen. Voor jong en oud, gezinnen, families... Kortom voor iedereen! De wandeling download je op een app op je smartphone. Helemaal gratis. Alle info op www.spinrag.be.

Deze wandeling is samengesteld en ingesproken door Anna Vercammen, Eva Herman & Udo Meiresonne. Muziek: Eva Herman. Geluid: Niels Latomme in opdracht en naar een idee van Spinrag.

Spinragateliers groot succes

Tijdens de krokusvakantie vinden er vier Spinragateliers plaats. Ondanks de late aankondiging van deze ateliers, waren alle plekjes snel gereserveerd. Zo'n 80 kinderen leven zich in 4 aparte bubbels creatief uit onder begeleiding van professionele artiesten.

SPINRAG TV

Tijdens de krokusvakantie verschijnt er iedere dag om 18 uur een aflevering van SPINRAG TV. Een volledig in-house gemaakt videoverslag van de afgelopen Spinragdag. Het gunt de kids een korte en plezante blik achter de Spinragschermen. De afleveringen vind je terug via www.spinrag.be, het YouTube-kanaal van Schouwburg Kortrijk of IG-TV van Spinrag.