Kinderboerderij Hof te Coucx

Gepubliceerd op dinsdag 16 juli 2019

Sinds 1 juli vind je kinderboerderij Van Clé niet langer in Marke. De gebouwen daar zijn verouderd en de beschikbare ruimte is niet langer toereikend. De nieuwe locatie, Hoeve te Coucx aan stadsgroen Marionetten (Cannaertstraat 30), laat vzw Van Clé wel toe om haar werking uit te bouwen. Men kan er volop inzetten op educatie rond actuele thema’s zoals biodiversiteit en klimaat. Zo bereikt Van Clé meteen een grotere doelgroep.

Bestaande programma’s die vooral voor kleuters bestemd waren, worden niet aan de kant geschoven. Voor vrije bezoekers installeert Van Clé een natuurterras, een speel- en picknickweide en zijn er educatieve wandelingen. Op het erf maak je kennis met de neerhofdieren.

Vanaf 1 juli kan je er van dinsdag tot en met zaterdag tussen 14 en 19 uur terecht voor een drankje en een kleine streekgebonden versnapering. Zo wordt Hoeve te Coucx een echte ontvangst- en ontmoetingsplek. De stad zal de Verblijfshoeve in Marke verkopen. De gronden van de kinderboerderij zijn bestemd als gemeenschapsvoorzieningen en worden dus niet bebouwd. Ook de moestuinen aan de overkant van de straat blijven behouden.

Lees meer over de kinderboerderij via Facebook