Ken je het Netwerk Ondernemen?

Jonge ondernemers creëren jobs

Netwerk Ondernemen bestaat sinds mei 2014 en blijft groeien. Ondertussen telt Netwerk Ondernemen 67 ervaren ondernemers die optreden als mentor en 45 laureaten. Tot op heden creëerden de Laureaten van Netwerk Ondernemen maar liefst 191 jobs.

Laureaten

Gemiddeld worden 15 à 20 Laureaten per jaar geselecteerd. Bij Netwerk Ondernemen draait het vooral om de kwaliteit.

“Wij gaan echt op zoek naar bedrijven die potentieel hebben om jobs te creëren, mogelijk ook met internationale groei. Voor de starters is de begeleiding kosteloos waardoor we ook tegemoet komen aan de knelpunten van vele starters. Zij hebben doorgaans weinig middelen te besteden  aan goede begeleiding.”, aldus Gijbels.

Iedereen welkom

Netwerk Ondernemen maakt geen onderscheid in sector, leeftijd, geslacht,… Iedereen maakt evenveel kans op begeleiding. En deze begeleiding betekent voor elke Laureaat iets anders. Voor Steven Stumpf (Poppr, 3D virtualisaties) fungeert Netwerk Ondernemen voornamelijk als klankbord: "Netwerk Ondernemen en de steun van ervaren ondernemers helpen je de stap te zetten van idee naar bedrijf. Niet enkel je coach, maar iedereen binnen het netwerk denkt mee." Voor Véronique Bockstal en Lieve Van Limbergen (Wheatless & More, distributie van producten vrij van allergenen) betekent begeleid worden het volgende :'Netwerk Ondernemen helpt ons vooruit in de zin dat de coachingsessies ons uit onze comfortzone halen door onze assumpties kritisch maar constructief te bevragen en ons pistes aan te reiken waar we niet meteen zelf bij stilstaan. Dankzij onze coach schakelen en focussen we sneller en krijgen we sneller vaste voet aan de grond.' Katrien Herdewyn (Elegnano, elegante damesschoenen in combinatie met nanotechnologie), 1 van onze jongste starters, vindt dan weer ervaringen delen en kennis opdoen enorm belangrijk : "Sinds ik laureaat ben bij Netwerk Ondernemen, heb ik al tientallen jaren ervaring binnen gelepeld gekregen op enkele uren. Dat is van onschatbare waarde voor eender welke ondernemer."

Enkele cijfers

Netwerk Ondernemen is actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De begeleiding wordt mogelijk gemaakt door de 362 ervaren Belgische ondernemers waarvan er 67 lid zijn van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen. En nog belangrijker werden reeds 191 jobs gecreëerd door de Laureaten begeleid in Vlaanderen. En dat is waar Netwerk Ondernemen in gelooft. Om jobs te creëren moeten we ondernemers creëren!

www.netwerkondernemen.org

Bron

http://netwerkondernemen.org/
Opgemaakt op: 17/10/2016

Reactie toevoegen