Kaartershuisje zoekt creatieve invulling

Eind november kondigde Stad Kortrijk aan een nieuwe invulling te willen geven aan het kaartershuisje aan het Plein. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden het lastenboek inkijken en hun project indienen. Ze krijgen daartoe de tijd tot 21 februari.

Het plein kampt, ondanks de vele troeven, al enkele jaren met een mindere reputatie. Er werden al heel wat inspanning gedaan mét resultaat. Toch blijven de meeste mensen het mooie park mijden. Door aan het kaartershuisje een dynamische horeca-invulling te geven hoopt de stad het park een nieuwe drive te geven.

Nieuwe dynamiek

Het is vooral de bedoeling via dit project het park een nieuwe dynamiek te geven. Belangrijk is dat het een invulling krijgt die veel volk trekt zodat er veel beweging is in het park. Denk maar een creatieve horeca-invulling of een combinatie met een kleine detailhandel. Alle ideeën zijn welkom.
Dit initiatief draagt bij tot een betere sfeer in de buurt. Het Plein is één van onze mooiste Kortrijkse parken. 

Beste concept wint

De stad schrijft een concessie uit van 9 jaar en gunt die aan het beste concept. Een onafhankelijke jury, samengesteld uit internen en externen met ervaring, buigt zich over alle ingediende projecten en zal daaruit het beste idee selecteren. Begin maart wordt de winnaar bekend gemaakt. De stad kon al op heel wat interesse rekenen.

Kostenplaatje

De stad schrijft een concessie uit van 9 jaar. Die gaat in vanaf april 2018 en eindigt in 2027.
De eerste drie jaar bedraagt de huurprijs € 250 per maand inclusief btw. Het gunstige tarief is er om financiële ademruimte te laten voor investeringen in het pand. Na 3 jaar stijgt de huur definitief tot € 450 per maand, indexering niet inbegrepen, voor de resterende duur van de concessie. De stad zal zelf wat structurele aanpassingen en herstellingswerken voor haar rekening nemen. We pakken het vochtprobleem aan, voorzien de gevel van een nieuw likje verf en bekijken in overleg met de nieuwe uitbater of we het kaartershuisje niet kunnen opentrekken naar de straatkant.

Timing

De concessie gaat in vanaf april. Tegen deze zomer moeten bezoekers van het park kunnen genieten van de nieuwe invulling.

Lees hier meer over

Opgemaakt op: 18/01/2018

Reactie toevoegen