Nieuws - meest recent

Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je een creatief idee om jouw stad te verbeteren? Schrijf je dan in voor IDCity! Wij zijn op zoek naar creatieve dromers, denkers en doeners die sociale projecten willen opzetten in onze stad. Jij zorgt voor een formidabel idee, het Prins Filipfonds voor professionele begeleiding en het nodige geld.

04/03

Heb jij al eens van een wilgenhut gehoord? Dat is een levende hut gemaakt van wilgentakken. Deze takken steek je in de grond waardoor ze gaan wortelen. In het voorjaar krijgt de hut blaadjes en kun je je heerlijk wegstoppen in de hut. Een wilgenhut is niet enkel leuk om in te spelen, het is ook heel leuk om zelf een wilgenhut te maken. We maken op zaterdagvoormiddag 4 maart samen een wilgenhut in de Venning in Kortrijk. De maanden erop kun je je hut gaan bewonderen en kijken hoe hij mee veranderd met de seizoenen.

25/02

Spinrag blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Net nù behaalde Kortrijk het label ‘kindvriendelijke stad’. Redenen genoeg dus om er een spectaculaire editie van te maken en de jongste generatie het voortouw te laten nemen in dit kunstenfestival. ’t Is aan Ulder betekent veel méér dan als kind zelf bepalen welke voorstelling of activiteit je wil bijwonen. Voor deze feesteditie zijn kinderen volwaardige partners, zowel wat de inhoud als de organisatie betreft.

22/02

Alle kinderen zijn op woensdagnamiddag 22 februari welkom op het avontuurlijk speeldomein De Warande voor een gratis namiddag voor speelplezier en uitdagingen. Kom genieten van de aangename sfeer op één van de mooiste plekken in Kortrijk. Ouders kunnen dan al tickets voor Wasper tijdens de krokusvakantie aankopen in het Warande-secretariaat.

1 reacties
11/02

De jongeren mogen zelf aangeven welke toestellen ze liefst willen op de site Streetpark Luxaplast. Jeugdcentrum Tranzit en een projectgroep van Howest nodigen alle jonge skaters, steppers, bikers en bladers uit om zelf de ruimte te helpen ontwerpen. Het inspraakmoment Streetpark Luxaplast vindt plaats op zaterdagnamiddag 11 februari.

28/01

Op zaterdag 28 januari tekent illustrator Klaas Verplancke op het Memento Lab, geïnspireerd door teksten van lettertype Siel Verhanneman. Daarna nemen lettertypes Siel en Mattijs Deraedt de tentoonstelling Face to Face over, aangedreven door livemuziek.

19/01

Neem een kijkje in het Memento schrijverslab en zie de Lettertypes en de Letterzetter, de gastheren en –vrouwen van het festival aan het werk!

www.kortrijk.be/memento

Het stadsbestuur wil verder inzetten op het succes van De Warande. Daarom gaf ze de opdracht om de gebouwen te vernieuwen en zo blijvend aan de vraag te voldoen. Het schepencollege selecteerde op 19 december een architectenbureau om nieuwe polyvalente lokalen te realiseren, een eerste fase in het nieuwbouwproject voor de Warande.

17/02

Op vrijdag 17 februari kunnen jonge boekenfans tijdens MEMENTO een nachtje doorbrengen in boekenhuis Theoria.

► Schrijf snel in want de plaatsjes zijn beperkt

Op de koopzondag van 5 maart 2017 lokt Kortrijk de lente uit haar tent en worden de winkelwandelstraten van het centrum omgetoverd in een heuse outdoor kinderboerderij. Studenten van VIVES organiseren de tweede editie van ‘Beestig Kortrijk’, samen met de stad.

3 reacties