Nieuws - meest recent

01/09

Vrijdag 1 september is het eindelijk zo ver. Dan schiet de nieuwe evenementenhal Depart op Kortrijk Weide officieel uit de startblokken. De openingsfuif belooft een memorabele avond te worden. Na de openingsset met de winnaar van de dj-wedstrijd nemen 2kg Hoofdvlees, Shizzle le sauvage enStubru-fenomeen Faisal de draaitafel over tot in de vroege uurtjes.

25/08

Drie dagen lang schrijven en illustreren onder het waakzame oog van o.a. Christophe Vekeman en Roderik Six.

02/07

Op het onderstaand plannetje zie je al de haltes tijdens dit eerste deel van de kunstzinnige dwaaltochten. Heeft je kind zin om eens een namiddag te bouwen als een waar artiest? Kom dan zeker langs! De kunstenspeelplaats workshops zijn gratis, massa's plezant en waarschijnlijk een dezer dagen wel in jouw buurt te vinden.

Op 2 juli nemen traditiegetrouw enkele duizenden wandelaars deel aan Dwars door Bellegem. Naar goede gewoonte loopt het parcours over trage, verkeersvrije wegen. Er zijn trajecten van 6, 10, 15 of 20 km. Op deze totaalhappening voor jong en oud doorheen de groene long van Kortrijk zijn er optredens en verrassingen voorzien. Je kan van 11 tot 15 uur starten aan het OC De Wervel.

15/07

Zak op zaterdag 15 juli af naar Kortrijk Weide voor de 3e editie van Urban Waves. Jeugdcentrum Tranzit en het gloednieuwe Urban Sports Park zijn dit keer het decor voor een ultieme mix aan initiaties, demo’s & wedstrijden van de populairste ‘urban sports’. Maak kennis met freerunning, flatland bmx, breakdance, longboarden en zoveel meer! De kleinsten kunnen naar hartenlust ravotten op het speelbeest van ‘Den Draad’.

De voormalige NMBS loods heeft een nieuwe kop: ‘DEPART’. DEPART is een evenementenhal voor events tot 1400 bezoekers.
Wie ruimte zoekt om iets te organiseren zal in DEPART in elk geval een goede partner vinden. Met een kurkdroge akoestiek, zeer ruime mogelijkheden om te takelen, gekoelde drankenbergingen en voorgebouwde barunits, vestiaire, ruime inkomhal, een EHBO-unit, loges, en zelfs een afgesloten buitenzone is het gebouw voorzien om in een handomdraai te voldoen aan de noden van grote én kleine events, van optredens over fuiven, minibeursen, lezingen of grote diners. De zaal is ook opsplitsbaar : de capaciteit (en dus ook de huurprijs) is aangepast voor events met 250-575-850-1150 & 1500 bezoekers. Alle info kan je verkrijgen via event-huis@kortrijk.be. locatie: Nelson Mandelaplein 18, Kortrijk

11/06

Op zondag 11 juni is er weer feest op de kinderboerderij in Marke. Het bestuur, de medewerkers en vrijwilligers verwelkomen er jullie met een mooi programma dat jong en oud aanspreekt. Verwacht je aan een variatie aan activiteiten en animatie.

Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je een creatief idee om jouw stad te verbeteren? Schrijf je dan in voor IDCity! Wij zijn op zoek naar creatieve dromers, denkers en doeners die sociale projecten willen opzetten in onze stad. Jij zorgt voor een formidabel idee, het Prins Filipfonds voor professionele begeleiding en het nodige geld.

04/03

Heb jij al eens van een wilgenhut gehoord? Dat is een levende hut gemaakt van wilgentakken. Deze takken steek je in de grond waardoor ze gaan wortelen. In het voorjaar krijgt de hut blaadjes en kun je je heerlijk wegstoppen in de hut. Een wilgenhut is niet enkel leuk om in te spelen, het is ook heel leuk om zelf een wilgenhut te maken. We maken op zaterdagvoormiddag 4 maart samen een wilgenhut in de Venning in Kortrijk. De maanden erop kun je je hut gaan bewonderen en kijken hoe hij mee veranderd met de seizoenen.

25/02

Spinrag blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Net nù behaalde Kortrijk het label ‘kindvriendelijke stad’. Redenen genoeg dus om er een spectaculaire editie van te maken en de jongste generatie het voortouw te laten nemen in dit kunstenfestival. ’t Is aan Ulder betekent veel méér dan als kind zelf bepalen welke voorstelling of activiteit je wil bijwonen. Voor deze feesteditie zijn kinderen volwaardige partners, zowel wat de inhoud als de organisatie betreft.