Internationale topveldrit CAPS Urban Cross Kortrijk ontvangt zaterdag wereldkampioenen Vos en Pidcock

Gepubliceerd op Donderdag 24 november 2022
26 november 2022

Op zaterdag 26 november vindt in het stadscentrum opnieuw de spectaculaire CAPS Urban Cross plaats. Voor het vierde jaar op rij zakt de wereldtop van het vrouwen- en mannenveldrijden die dag af naar Kortrijk. Deze cyclocross is een onderdeel van de X²O Badkamerstrofee die bestaat uit acht veldritten.

Het parcours van de CAPS Urban Cross is uniek. Het loopt namelijk dwars door de stad. Op twee plaatsen kruist het parcours de Leie, via de Groeningebrug en de Collegebrug. De CAPS Urban Cross mag dan wel een ‘stadscross’ zijn, toch ontbreken ook de typische ingrediënten van een klassieke veldrit niet: zand en korte heuveltjes afgewisseld met snelle grasstroken langs de Leieboorden. Dit jaar loopt het parcours trouwens in de tegenovergestelde richting van de vorige edities.

Wereldkampioenen Tom Pidcock en Marianne Vos

De renners en supporters zullen tijdens de CAPS Urban Cross in Kortrijk alle kleuren van de regenboog zien. Letterlijk. Wereldkampioenen Tom Pidcock en Marianne Vos verschijnen op zaterdag 26 november aan de start van de tweede manche van de X²O Badkamers Trofee. Voor Tom Pidcock wordt het nog maar zijn eerste deelname in de Guldensporenstad. De Britse wereldkampioen opende vorig weekend zijn veldritseizoen en zal in Kortrijk al meteen de rest van het deelnemersveld het vuur aan de schenen willen leggen. Wie weet boekt hij zijn eerste crossoverwinning van het seizoen op en rond de Leie.

Ook Marianne Vos stond in Kortrijk nog nooit aan de start. De achtvoudige wereldkampioene heeft er intussen wel al een handvol veldritten opzitten. Kan ze aan de boorden van de Leie meteen debuteren met een zege?

Willen Pidcock en Vos in Kortrijk een eerste keer de armen in de lucht steken, dan zullen ze goed voor de dag moeten komen. Zowel bij de mannen als de vrouwen staat de top drie van de Koppenbergcross, de eerste manche van de X²O Badkamers Trofee, aan de start. Afwachten wie er op zaterdag 26 november alle kleuren van de regenboog ziet/laat zien.

Bijwonen of bekijken?

De CAPS Urban Cross Kortrijk maakt deel uit van de X²O Badkamerstrofee. Net zoals alle andere manches van dit regelmatigheidscriterium worden ook de elitewedstrijden (mannen én vrouwen) in Kortrijk live uitgezonden op Sporza vanaf 13.30 uur. Maar de echte cyclocrosssfeer proef je natuurlijk enkel langs het parcours zelf. Reserveer je tickets nu via www.kortrijk.be/veldrit

Het terrein van de CAPS Urban Cross is via verschillende ingangen bereikbaar.

Komt u met de wagen, dan kan u parkeren op de parking van Kortrijk XPO. Van daaruit zal een shuttle u naar de ingang van het event brengen.

Programma zaterdag 26/11

9u50 – Junioren Vrouwen
11u – Junioren Mannen
12u15 – U23 Mannen
13u45 – Elite Vrouwen
15u – Elite Mannen