Impulskrediet

Impulskrediet houdt voortaan een tweewekelijkse zitdag in Kortrijk, bij Sinergiek, het Huis voor Sociaal Ondernemerschap in samenwerking met Starterslabo West-Vlaanderen. Impulskrediet is het microkrediet tot 25.000 euro voor startende ondernemers of ondernemers die willen groeien met hun activiteiten en moeilijk toegang hebben tot bankfinanciering.

Ben je als (kandidaat-) ondernemer op zoek naar een microkrediet (tot 25.000 euro)? Dan kan je terecht bij Impulskrediet. Impulskrediet geeft iedereen met een goed idee en een uitgewerkt ondernemings- en financieel plan de kans om een krediet aan te vragen om een eigen zaak te starten of verder uit te bouwen.

Via reguliere banken is het vaak moeilijk om een microkrediet te krijgen als je te jong of te oud bent, nog ervaring moet opdoen, het je ontbreekt aan eigen inbreng,  je een faillissement achter de rug hebt of in een zogenaamd moeilijkere sector werkt. Je krijgt bij Impulskrediet de kans om je project voor te stellen aan de hand van een financieel- en ondernemingsplan en een persoonlijk gesprek. Als je organisatie gelooft in jou als ondernemer en in de slaagkansen van je project, krijg je een microkrediet en kan je van start.

Een Impulskrediet kan ook gebruikt in combinatie met de Startlening+ of de KMO-financiering. Dat zijn twee interessante financieringsproducten van PMV (www.pmv.eu) voor starters of ondernemingen die willen groeien maar waarbij een eigen inbreng of cofinanciering via een andere financier noodzakelijk is. Impulskrediet kan hiervoor gebruikt worden. Beide formules zijn ook toegankelijk voor vzw’s mits zij minstens de helft van hun inkomsten behalen uit normale economische subsidies, dus geen subsidies.

Naast een microkrediet kunnen kredietnemers ook beroep doen op 2 jaar gratis begeleiding voorzien door vrijwillige coaches met een ruime ervaring.

Impulskrediet is voortaan ook aanwezig in Kortrijk, als uitvalsbasis voor de hele provincie West-Vlaanderen. Om de twee weken vind je hen in Sinergiek in de lokalen van Starterslabo. Heb je vragen over Impulskrediet  of wil je je plannen toetsen met het oog op een Impulskrediet, aarzel niet om langs te komen. Meer informatie over Impulskrediet of over onze zitdag in Kortrijk vind je via de website www.impulskrediet.be.

Starterslabo, Spinnerijstraat 107, 8500 Kortrijk, www.starterslabo.be

Impulskrediet is een product van Hefboom, dat hiervoor nauw samenwerkt met Agentschap Innoveren & Ondernemen. Hefboom ondersteunt sociale en duurzame projecten met financiering, advies en dienstverlening (www.hefboom.be).

Bron

www.hefboom.be
Opgemaakt op: 29/03/2016

Reactie toevoegen