HR-manager Kortrijk

30 oktober 201820 november 2018
Kortrijk zoekt HR-manager

Kortrijk is de laatste jaren uitgegroeid tot een dynamische centrumstad die tal van prijzen heeft binnengehaald. Heel veel nieuwe mensen zijn intussen komen werken bij de stad.

De nieuwe bestuursploeg heeft beslist dat ze 1 organisatie wil van meer dan 1.800 medewerkers  waarbij alle onderdelen worden geïntegreerd. Het OCMW, de autonome gemeentebedrijven Parko (parkeerbedrijf) en SOK (stadsontwikkelingsbedrijf) en de gemeentelijke vzw’s zullen samen met de stad één nieuwe organisatie vormen met eenheid van leiding. Een moderne, ambitieuze, innovatieve organisatie die snel en slim werkt, vanuit een op-en-top klantgerichte dienstverlening.

Kortrijk gaat daarom op zoek naar een HR-manager om dit alles in goede banen te leiden. We zoeken een echte people manager die er in slaagt mensen mee te krijgen vanuit een heldere visie. Iemand die strategisch handelt, maar ook voeling houdt met de werkvloer. Geen theoreticus of wollig iemand, maar wél een verbinder, met oog voor resultaat. Iemand die goed luistert en voelt wat er leeft, maar ook durft beslissingen nemen. Iemand die van Kortrijk een zéér aantrekkelijke werkgever maakt, waar mensen met een zeg- en doe-mentaliteit zeer graag willen komen werken.

Kortom, iemand die zin heeft om van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen te maken.

PROFIEL

Je bent verantwoordelijk voor de uitbouw en implementatie  van een innovatief modern HR-verhaal met uitwerking van een nieuwe organisatiestructuur en realisatie van HR beleidsdoelstellingen van alle partnerorganisaties (OCMW, autonome gemeentebedrijven Parko en SOK) om van KORTRIJK een op en top flexibele klantgerichte dienstverlenende organisatie te maken  die steeds beantwoordt aan de nieuwe noden van de maatschappij.

Volledige functiebeschrijving
 

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt een masterdiploma (diploma in de richting van "HRM" is een pluspunt), minimaal 6 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring en een sterke affiniteit met HR
of 
Je hebt geen masterdiploma, minimaal 6 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring en een sterke affiniteit met HR en je slaagt voor een capaciteitstest.

 
Aanbod
  • Eén voltijdse functie van "HR-Manager KORTRIJK (A5a-A5b)" in contractueel verband, onbepaalde duur 
  • Voor de berekening van de geldelijke anciënniteit wordt  nuttige ervaring in de privé-sector of als zelfstandige meegerekend tot maximum 18 jaar.
  • Relevante schaalanciënniteit wordt, na analyse van het dossier, toegekend met een max. van 18 jaar.

 

Selectieprocedure

Deel 1 : Screening  van de CV's op basis van de vooropgestelde toelatingsvoorwaarden.  

Deel 2: Capaciteitstest (indien van toepassing): Kandidaten die niet in het bezit zijn van een masterdiploma moeten slagen in een capaciteitstest om toegelaten te worden tot de selectieprocedure.

Deel 3: Interview.  
De geslaagde kandidaten worden uitgenodigd voor het assessment.

Deel 4: Assessment
De geschikte kandidaten worden opgenomen in de wervingsreserve van HR-manager KORTRIJK.
 

Wervingsreserve

De selectie van "HR-Manager KORTRIJK" heeft tot doel de openstaande vacature in te vullen. De geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve, geldigheid 2 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

 

Contact
de heer Christian Dermaut - Christian@dermaut.eu - 0488/62.17.61
Solliciteren kan enkel via  Dermaut Recruitment & Selection - t.a.v. de heer Christian Dermaut    t.e.m. 20 november 2018

 

 

 

 

logo Kortrijk