Hongerige veellezer, praktische reiziger of nieuwsgierige Kortrijkzaan: welk soort lezer ben jij?

Gepubliceerd op Zondag 18 juli 2021
18 juli 202131 augustus 2021

Lezers zijn er in alle soorten en maten. Sommigen lezen vier boeken tegelijk, anderen houden het bij één lijvig historisch boek om zich in te verdiepen. De ene verslindt tijdens de zomervakantie even veel boeken als een ander op een heel jaar. Er zijn liefhebbers van romantiek, realistische verhalen, biografieën, en dan heb je nog speurneuzen, romantici en fantasy-fanaten. Digitale lezers, fans van luisterboeken en vrienden van het papieren boek …

 Zo veel boeken, zo veel lezers. Welk soort lezer ben jij?

Hieronder vind je vier veel voorkomende categorieën lezers. Ontdek tot welke categorie jij behoort en wat de bib jou te bieden heeft!

1. De hongerige veellezer

Deze lezers hebben een onstilbare honger naar de nieuwste en populairste boeken, dvd’s en cd’s. Om wachttijden te vermijden voor deze toppers is er voor deze lezers de sprinterservice met aangepaste uitleenvoorwaarden. Bij sprinters bedraagt de uitleentermijn 14 dagen, je kan niet verlengen of reserveren en je kan 2 sprinters tegelijk uitlenen. 

2. De praktische reiziger

Praktische reizigers zijn vaak onderweg met een boek in hun rugzak of tas. Daarom leest deze lezer het liefste op de e-reader, gsm of tablet. Zo’n toestel neemt weinig plaats in, weegt niets, maar geeft toch toegang tot een collectie van 10.000 e-boeken die ze overal en altijd kunnen uitlenen: da’s slim gezien! 

3. De nieuwsgierige Kortrijkzaan

In 1967 werd gestart met de uitbouw van de Kortrijkse Reeks, een verzameling van gedrukte materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De reeks bestaat uit handschriften en boeken sinds 1800 en wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal. Nieuwsgierige Kortrijkzanen kunnen deze collectie steeds komen inkijken.

4. De kritische krantenlezer

In de bib komen niet alleen boekenlezers over de vloer maar ook fervente volgers van de actualiteit. Er zijn natuurlijk papieren kranten en in de digitale GoPress krantenkiosk kan je recente krantenartikels gratis ook raadplegen. Kies uit verschillende dagbladen en magazines. In het archief vind je bovendien oudere publicaties uit alle kranten en tijdschriften overzichtelijk op één plek, makkelijk te doorzoeken.

nieuws "e-boeken: hongerige veellezer"