Hoe woon jij in de toekomst?

Gepubliceerd op Maandag 03 februari 2020

Hoe we leven verandert razendsnel. Hoe we wonen ook. Maken we in de toekomst plaats voor meer groen? Hoe pakken we parkeerproblemen aan? Kan iedereen straks te voet naar de supermarkt?

Hoe ziet de Kortrijkzaan zichzelf morgen wonen? Wil iedereen een vrijstaand huis in het groen of zijn de alternatieven ook aantrekkelijk?

En kunnen we eigenlijk nog wel kiezen? Er is veel mogelijk en wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.

Thuis in de toekomst

Daarom lanceert de Vlaamse overheid samen met de Vlaamse steden en gemeenten ‘Thuis in de Toekomst’. Via deze online woontest kom je te weten welke duurzame manier van wonen aansluit bij jouw wensen.

Door de test in te vullen, geef je het stadsbestuur ook informatie over hoe je graag wil wonen, wat je belangrijk vindt en wat niet. Met die info kunnen we samen plannen voor de toekomst maken.

Beste woonstad van Vlaanderen

De campagne Thuis in de Toekomst is een opstapje naar het Woonplan. Dat is ons plan om van Kortrijk de beste woonstad van Vlaanderen te maken: een woonstad waar het voor iedereen aangenaam wonen, werken en leven is. Het Woonplan sluit naadloos aan bij het Ruimtepact Kortrijk 2025 dat focust op het verhaal en de kwaliteiten van de stad en haar buurten.

Inspraak van inwoners

Tijdens de stadsdebatten Kortrijk 2025 lieten inwoners horen wat voor hen belangrijk is. Daar kwam onder andere uit naar voor dat een stad waar het goed is om te wonen, veel meer nodig heeft dan de woningen alleen. Het Woonplan wil daar nu een vervolg aan breien en vastleggen hoe mensen in de stad willen en kunnen wonen. Net zoals met de stadsdebatten Kortrijk 2025 betrekken we jou als inwoner in het traject naar dit Woonplan.

Wil je intussen een blik op hoe jij in de toekomst wil wonen of welke mogelijkheden aansluiten op jouw bestaande woonrealiteit? Doe vanaf 4 februari de woontest op www.thuisindetoekomst.be.

Ga naar thuisindetoekomst.be