Heraanleg Heuleplaats - Update

MELLESTRAAT, HEULSEKASTEELSTRAAT, PASTORIESTRAAT EN DEEL VAN HEULEPLAATS AFGEWERKT TEGEN DE KERSTVAKANTIE 2017

Fase 2 van de heraanleg van Heuleplaats is bijna klaar:

In de Mellestraat, Heulsekasteelstraat, Pastoriestraat en op een deel van Heuleplaats legt de aannemer momenteel de klinkers. Begin december wordt de rijweg in beton gegoten. Het beton moet daarna nog uitharden. Als de weersomstandigheden goedzijn en het beton voldoende uitgehard is, gaan deze straten tegen de kerstvakantie terug open voor alle verkeer.

RIOLERINGS- EN WEGENISWERKEN FASE 4 STARTEN VROEGER

Aannemer Vuylsteke kan een extra ploeg wegenwerkers inzetten en start daarom al in de week van 20 november 2017 aan de riolerings- en wegeniswerken van fase 4. Dat is de parking tussen Dudu/bakkerij Bossaert en de kerk, de zone rond de kerk en de toegangsweg tot het Lagaeplein. Door de inzet van deze extra ploeg wordt fase 4 eerder uitgevoerd dan fase 3. Tegen de kerstvakantie is ook fase 4 afgewerkt en terug open voor alle verkeer.

Verkeerssituatie

  • De werfzone is afgesloten voor alle verkeer. Alle panden zijn te voet (of met fiets aan de hand) bereikbaar.
  • Parking Lagaeplein blijft bereikbaar via een alternatieve (bewegwijzerde) route. De inrit wordt tijdelijke voorzien ter hoogte van Zeger van Heulestraat 43/47 en uitrit ter hoogte van Zeger van Heulestraat 35/37.
  • Op het plein voor het zwembad en OC De Vonke komt een veilige afscheiding tussen voetgangers en wagens.
  • De garageweg tussen de Zeger van Heulestraat en het Lagaeplein is enkel bereikbaar via de parking van de Vonke

Parkeren

  • Vanaf 20 november mag er in de werfzone niet geparkeerd worden op het openbaar domein. Parkeren kan in de omliggende straten of op parking Lagaeplein.
  • Vanaf de kerstvakantie zijn parking Lecot en de parking aan de kerk terug bereikbaar.

WAAR WORDT ER NA DE KERSTVAKANTIE GEWERKT?

Na de kerstvakantie start fase 3 van de heraanleg van Heuleplaats. Dat is op Heuleplaats tussen de Stijn Streuvelslaan en de Zeger van Heulestraat. De 5de en laatste fase start in april, op dat moment wordt de Zeger van Heulestraat heraangelegd tot en met het brugje over de Heulebeek.