GOOSE NONSTOP For Life opent Nelson Mandelaplein in Kortrijk

29 september 2018

Op zaterdag 29 september brengt de Belgische band GOOSE de meest dansbare versie van zichzelf naar Kortrijk voor het goede doel tijdens GOOSE NONSTOP For Life.

Stad Kortrijk & Goose zetten dit initiatief op in het kader van De Warmste Week van Music for Life, de jaarlijkse benefietactie van Studio Brussel & VRT. De opbrengst van de ticketverkoop van GOOSE NONSTOP For Life gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.
De 4 Kortrijkzanen van GOOSE, die deze zomer als één van de headliners van Pukkelpop de Dance Hall deden ontploffen, zullen met deze show meteen ook officieel het Nelson Mandelaplein openen op het nieuwe stadsdeel Kortrijk Weide.

Dat doen ze niet alleen. Ze nodigen die avond héél wat (inter)nationale muzikale vrienden uit om het feestje compleet te maken. Het plein wordt voor de gelegenheid opgesplitst in twee zones: een Dance Arena en een belevingsplein. Iedereen kan gratis deelnemen aan GOOSE NONSTOP For Life, maar enkel de gelukkigen die een ticket kunnen bemachtigen krijgen
toegang tot de Dance Arena waar de live optredens plaatsvinden. De rest van het publiek zal de shows kunnen volgen op videoschermen die geplaatst worden op het terrein. Daar kan je vanaf de middag terecht voor animatie en attracties voor jong en oud.

Ook de thuisblijvers blijven niet met lege handen achter, want Studio Brussel maakt live radio vanop Kortrijk Weide en zendt de GOOSE NONSTOP show integraal uit.

De ticket verkoop start op maandag 3 september om 17 uur. Een ticket kost €15. De opbrengst gaat integraal naar Artsen Zonder Grenzen.

Tickets  en info

Goose vs Kortrijk

Dat Goose het plein mag openen is geen toeval. De Kortrijkse band fungeert al jaren als muziekambassadeur van de stad Kortrijk. Bovendien vestigde de electrorockband zich begin dit jaar in een leegstaand garagegebouw tussen de hogeschool Howest en volwassenenonderwijs CVO Miras op de site van Kortrijk Weide. Ze spelen dus letterlijk in hun achtertuin.

Opening Nelson Mandelaplein

Kortrijk Weide is dé plek bij uitstek voor een evenementenplein van die omvang. Het is dé plaats waar starters na het werk een fuif organiseren in evenementenhal Depart, waar studenten na het zwemmen in Hangar K binnenlopen omdat er ’s avonds nog licht brandt. Die unieke kruisbestuiving maakt Kortrijk Weide tot een treffend bewijs waarom Kortrijk in het
netwerk van creatieve steden werd opgenomen door de Unesco Creative Cities. De toekomst is aan plekken van ontmoeten en beleven.

Kortrijk is dé muziekstad van Vlaanderen

Het nieuwe evenementenplein op Kortrijk Weide is qua grootte vergelijkbaar met het Sint-Pietersplein in Gent, goed voor een capaciteit van zo’n 10.000 mensen. Met dit eerste unieke concert wil Kortrijk de oneindige mogelijkheden van het Nelson Mandelaplein in de verf zetten. De stad wil op die manier gelijkaardige projecten aantrekken en zich nog meer profileren als dé muziekstad van Vlaanderen. Behalve Goose zetten ook andere Kortrijkse bands als SX, Amen-Ra en Balthazar onze stad op de muzikale kaart. Of denk aan evenementen zoals Sonic City of Alcatraz Hard Rock & Metal Festival.

GOOSENONSTOP