Geef jij een boost aan het nieuws van de stad?

social seeder

Kortrijk vindt het belangrijk om op een goeie manier te communiceren met haar inwoners en de mensen uit de regio. Zij zet daarvoor verschillende middelen en kanalen in, ook digitale.  Volg jij de berichten op de Facebookpagina van de stad, of de posts via Twitter en Instagram? Dan ben je vlug op de hoogte van nieuws, acties en evenementen.  Als jij helpt om het nieuws van de stad te delen via sociale media bereikt Kortrijk nog meer mensen. 

Handige online toepassing

De berichten van de stad via sociale media halen een groter bereik als mensen die delen. Dat is logisch. Voor Kortrijk is digitale van mondtotmondcommunicatie dan ook erg belangrijk. De stad zet hiervoor de online toepassing Social Seeder in.  De toepassing stimuleert mensen om boodschappen via sociale media te verspreiden. Het geeft de stad bovendien de mogelijkheid om het effect ervan te meten.

Enthousiast ambassadeur

Ook medewerkers van de stad gebruiken de ambassadeurstoepassing. Zij zijn hierdoor ambassadeur voor onze stad. Linda Roosens, medewerkster bij de  musea,  is al een tijd  enthousiast ambassadeur. Ze maakt graag gebruik van de deelknoppen in de mails die ze regelmatig ontvangt.  Ze koos, bij inschrijving, zelf  voor de thema's die haar interesseren.  

"Ik informeer graag"

Ik weet graag wat er leeft in de stad, wanneer er leuke dingen te doen zijn. Ik vind het belangrijk voor mezelf om op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in mijn stad. Ik informeer ook graag de mensen. Ik volgde de Facebookpagina van de stad Kortrijk al op de voet en deelde al heel veel posts. Eigenlijk was ik al een beetje ambassadeur voordat ik met de ambassadeurstoepassing kennismaakte.” 

Leuke reacties

Linda krijgt leuke reacties en dat stimuleert haar om meer te delen. "Meestal krijg ik likes, soms delen mensen mijn post verder en af en toe krijg ik een leuke opmerking zoals “bedankt voor de tip” of “merci voor de reminder”."

"Ga ervoor!"

Op de vraag waarom iemand zich zou moeten aanmelden als ambassadeur antwoordt Linda: "Als je trots bent op Kortrijk en je jouw vrienden en kennissen graag laat weten wat gebeurt in onze bruisende stad, moet je zeker inschrijven als ambassadeur. Je bent dan ook dikwijls zelf als eerste uit jouw vriendenkring op de hoogte van het aanbod van of in de stad.  Ga ervoor! Het kost echt geen moeite. "

"Klikken en klaar"

Linda vindt de toepassing ook handig. "Het is heel eenvoudig: een mailtje, een keer klikken en klaar. Je kan zelfs zien hoeveel mensen voor jou de post al hebben gedeeld en via welke kanalen ze dat deden."

Schrijf je in!

Zin om ambassadeur van onze stad te worden? Schrijf je gratis in en kies uit de onderwerpen waar jij interesse in hebt.  Vind je het ambassadeurschap op een zeker moment toch maar niks meer, dan schrijf je ook gemakkelijk weer uit. Lees onze privacyverklaring via www.kortrijk.be/privacyverklaring.

Schrijf je nu online en gratis in