Nieuws - meest recent

De Leiemeersen-Kruiskouter in Bissegem, de Toortelbeek in Heule en de Markebeek in Marke zijn belangrijke open ruimtes in onze stad. Er liggen mooie mogelijkheden en uitdagingen. We nodigen jou uit om mee na te denken over de mogelijkheden die deze plekken bieden voor natuurontwikkeling, ondernemen, mobiliteit ... Kom mee rond de plannen zitten en deel jouw ideeën, gebiedskennis en wensen over de toekomst van deze plekken. Wat we tijdens de workshops verzamelen, nemen we mee in de ontwikkeling van een toekomst voor die gebieden. 

Kortrijk Spreekt op toer, het initiatief waarbij het stadsbestuur deur aan deur gaat bij elk gezin in de stad, kende al uitbreiding bij de Kortrijkse studenten en 65-plussers. Nu komen ook de handelaars en horeca-uitbaters aan bod.

De voorbereidingen voor de volgende editie van SINKSEN zijn al gestart. Stad Kortrijk en de organisatoren nodigen jou en jouw vereniging terug uit om SINKSEN mee vorm te geven. Rode draad doorheen Kortrijks grootste stadsfeest is het thema ‘Kortrijk Verleidt!’.

Vanaf maandag 25 september 2017 tot en met vrijdag 20 oktober 2017 voert de firma De Schaepmeester bvba uit Lokeren nutswerken uit in de Kooigemsestraat en de Maagdestraat in Kooigem

Het OCMW Kortrijk organiseert in het kader van het winternoodplan ontmoeting op zondagnamiddag. Hiervoor zoeken we twee jobstudenten die mekaar wekelijks afwisselen bij het openhouden van de ontmoetingsruimte in Wijkcentrum Zonnewijzer. Ze doen dit samen met de vrijwilligers die de werking kennen.

Altijd al benieuwd welke audiovisuele pareltjes wij nog achter de hand hebben? Twee fragment(en) uit ons Kortrijks archief vind je nu op www.debeeldcapsule.be! Laat je verbazen door meer dan 50 unieke archiefbeelden die onze vrije tijd op verschillende manieren belichten. VIAA, Stadsarchief Kortrijk en 28 andere media-, podiumkunsten- en erfgoedorganisaties hebben ze voor jou in de Beeldcapsule verzameld.

30/09

Tijdens het Lekkerste Weekend staat Kortrijk voor de derde keer op rij in het teken van gastronomische hoogstandjes en eetwedstrijden. Het is een editie met talrijke nieuwigheden, zoals een speelland met heel wat workshops en de zoektocht naar de schatkist. Kom op 30 september en 1 oktober naar de Grote Markt en laat de verrassende geuren je verlangen naar méér.

Gaf je je nieuwe handelszaak een leuke, inventieve Nederlandstalige naam of ben je nog op zoek naar een gepaste naamgeving, dan maak je kans om de Groeningeprijs te winnen.

24/09

Kom op zondagnamiddag 24 september naar de Kortrijkse Boerenmarkt en laat je verleiden door ambachtelijke, verse specialiteiten en artisanale streekproducten. Ook de kinderen vinden er een leuk aanbod met het speelaanbod en de kinderboerderij.

01/10

Zondag 1 oktober vindt de tweede van drie superkoopzondagen plaats. Alle bovengrondse en  alle ondergrondse parkings zijn op die dag gratis. Er zullen koopcheques worden uitgedeeld.

In ruil voor 125€ kastickets krijg je 20€, vrij te spenderen  .Een echt Kortrijks Kinderland zorgt ervoor dat ouders ongestoord kunnen shoppen terwijl hun bengels de tijd van hun leven hebben. Kortom de ganse binnenstad ademt shoppen voor het ganse gezin!