Extra vuilniscontainers en mankracht om binnenstad proper te houden

Gepubliceerd op Woensdag 14 april 2021

Om overvolle vuilnisbakken en zwerfvuil tegen te gaan zijn extra vuilnisbakken (rolcontainers) geplaatst op de drukste plekken in het centrum van Kortrijk. In het weekend is ook een extra medewerker op pad om de vuilnisbakken vaker te ledigen.

Sinds begin maart staan er extra rolcontainers aan de Leieboorden, op de Grote Markt, het Schouwburgplein, de Veemarkt, aan de voorkant van het station, het Vandaleplein en het St.-Maartenskerkhof. Tijdens de weekends is er nu ook een extra medewerker op pad om de vuilnisbakken te ledigen en ondertussen zwerfvuil te rapen. De vuilnisbakken op hotspots worden zo 6 keer per dag geledigd.

De laatste vuilnisbakken worden in het weekend geledigd om 20 uur. De volgende ochtend zijn de stadsdiensten al vanaf 5 uur 's morgens op pad. Er wordt elke dag ook een kleine borstelwagen ingezet om zwerfvuil op te ruimen. In de weekdagen is er de reguliere personeelsbezetting, wat betekent dat er dagelijks gemiddeld 10 medewerkers op pad zijn tussen 8 uur en 16.30 uur om de vuilnisbakken te ledigen en zwerfvuil te ruimen. Ook borstelveegmachines en de heetwatermachine worden dan ingezet.