Eindejaarsperiode in Kortrijk belooft dit jaar nog gezelliger te worden met een volledig vernieuwde kerstmarkt

Gepubliceerd op Maandag 20 september 2021

Na een jaar afwezigheid is de Kortrijkse kerstmarkt terug van weggeweest. Het belooft een comeback in stijl te worden. De kerstmarkt krijgt vanaf dit jaar een grondige facelift en zal de historische binnenstad intrekken.

Kinderen aan de macht in het Begijnhofpark

De kerstmarkt in Kortrijk komt in een vernieuwd jasje terug en lonkt naar de prachtige plekjes van de historische Kortrijkse binnenstad. De verschillende kerstmarktlocaties zullen samensmelten tot één winters geheel. Je kan er wandelen van plein tot plein en genieten van een glaasje jenever, smullen van een warme Luikse wafel of kerstshoppen op zoek naar dat unieke kerstcadeau voor je vrienden en familie. Ook de kinderen zullen aan hun trekken komen. Breng samen met je kroost een bezoekje aan het Huis van de Kerstman of ontdek het kinderspeeldorp in het Begijnhofpark.

Pleinen rond Sint-Maartenskerk vormen epicentrum van de kerstmarkt

De Kortrijkse pleinen krijgen elk hun eigen invulling. Zo heb je op het Sint-Maartenskerkhof een evenementenplein waar bands, dj's of een winters koor het beste van zichzelf zullen geven. Echt iets voor de muziekliefhebbers dus. Op het Jozef Vandaleplein zal het er dan weer heel wat gemoedelijker aan toe gaan onder de schaduw van de kerktoren. Je kan je er verwarmen aan een klassiek kerstmarktgevoel. De schaatspiste vind je dit jaar terug op het Schouwburgplein en op de Grote Markt komt er een kerstfoor voor alle leeftijden.

De animatie, de muziek, de decoratie van de kersthutjes en de wandelpaden worden allemaal op elkaar afgestemd. Sfeer, beleving en verwondering zullen dit jaar nog meer dan anders centraal staan. Een winters wandeltochtje doorheen de stad kan niet anders dan een voltreffer zijn.

 

Plannetje van de kerstmarkt in Kortrijk 2021

Chaletuitbaters gezocht

Zoals elk jaar krijgen alle Kortrijkzanen, Kortrijkse verenigingen en organisaties de kans om een chalet uit te baten. Wens je een chalet uit te baten op een van de voorziene pleinen, grijp dan nu zeker jouw kans. Meer informatie over de periode, tarieven en openingsuren kan je vinden op www.kerstmarktkortrijk.be of neem contact op met de organisatoren via winter@kerstmarktkortrijk.be