Eerste steenlegging nieuw Olympisch zwembad

Op zaterdag 21 oktober 2017 luidde een nieuw sportief tijdperk in voor alle Kortrijkzanen. Met de eerste steenlegging van het nieuwe regionaal sport- en recreatiecentrum geven we het startsein voor de bouw van een Olympisch 50 meter topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land (160m), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness.

Het project kadert in een publiek-private samenwerking met de Stad Kortrijk, Sport Vlaanderen en private partner S&R. Het nieuwe zwemparadijs komt op de site Kortrijk Weide. Het nieuw stadsdeel is volop in ontwikkeling. Op de site is erook plaats voor een evenementenhal, Urban Sportspark, ecologisch park, co-creatiecentrum, evenementenplein en volwassenonderwijs.

Zwemplezier voor alle niveaus en leeftijden

Het sportcomplex bevat een Olympisch topsportbad van 50 meter met een twee beweegbare bodems. Het bad kan 3 verschillende dieptes op hetzelfde moment aanbieden, ideaal voor zowel beginnende als gevorderde zwemmers. Innovaties als een AngelEye-drenkelingen-detectiesysteem, onderwatervensters voor video-opnames en een opwarmbad van 30 graden maken van dit zwembad een unicum in de topsportwereld. Het wordt er ongetwijfeld heerlijk sporten, ongeacht het zwemniveau of de leeftijd.

Vakantie dicht bij huis

Kortrijk Weide staat garant voor een geweldige vakantiebeleving dicht bij huis. De wildwaterbaan van 160 meter is de langste van België. Ook de bandenglijbaan en de spectaculaire raceglijbaan zullen, net als het golfslagbad, ongetwijfeld voor heel wat kriebels in de buik van jong en oud zorgen. De kers op de taart is het buitenbad dat het hele jaar door open is. Voor de allerkleinste wateravonturiers worden maar liefst 3 kinderbaden met allerlei interactieve speeltoestellen voorzien.Onthaasten kan dan dan weer perfect in de warme lagune, sauna of stoombad of bij een lekker hapje of drankje in het Resteau-café met 3 terrassen, waaronder een zomerbar aan het buitenbad en een groot terras met een prachtig zicht op het ecologisch stadspark.

Trekpleister voor jong en oud

S&R Kortrijk vormt na Overpelt-Neerpelt, Lier, Mons, Gent, Beveren, Brugge en binnenkort Zwevegem het nieuwste sporten recreatiecentrum van S&R Group, het paradepaardje van de groep. Door de inplanting naast de nieuwe fuifzaal tussen het evenementenplein en het ecologisch stadspark belooft het een locatie te worden waar zowel jong als minder jong zullen genieten van heel wat sport- en recreatief plezier!

Stand van zaken

De werkzaamheden zijn in het voorjaar van 2017 gestart met het bouwrijp maken van de grond. De eigenlijke bouwwerken gingen half mei 2017 van start. Na 5 maanden zijn ondertussen alle funderingen, de keldervloerplaten en de ingewerktekanalen voor de verschillende zwembadbuffers van de kelderverdiepingen klaar. Op dit moment is men bezig met de opbouw van de verschillende kelderwanden en bufferbaden op het kelderniveau. De zwembadkuip van het 50 meter badis quasi helemaal zichtbaar. Binnenkort start men met de muren in de kleedkamerruimtes.

Lees meer over Kortrijk Weide