Eerste editie van rondtrekkend dansfestival 'Dansstorm' strijkt neer in Kortrijk

Gepubliceerd op donderdag 09 september 2021

Tijdens het weekend van 17-18-19 september 2021 organiseert Danspunt i.s.m. Passerelle vzw 'DANSSTORM'. Het splinternieuw dansfestival dat voor de eerste editie in Kortrijk landt. Dit heus dansfeest brengt heel de stad en alle Kortrijkzanen, groot en klein, aan het springen en swingen. Talloze pittoreske locaties, podia en straten in Kortrijk komen tot leven tijdens 'DANSSTORM'. Het openluchttheater in het Begijnhofpark, een installatie van scenograaf en beeldend kunstenaar Decoratelier Jozef Wouters, vormt het oog van de storm. Gedurende het hele weekend is dit een plek waar publiek en dansers elkaar ontmoeten. Op de feestelijke openingsavond op vrijdagavond 17 september krijgen de genodigden er alvast twee unieke dansfilms met jongeren te zien.

Highlights op zaterdag 18 september 

Op zaterdag rijgt 'DANSSTORM' openluchtvoorstellingen uit heel Vlaanderen aan elkaar. Op prachtige plekken in de binnenstad geven dansgezelschappen en solo dansers openluchtvoorstellingen en nemen ze je mee in hun verhaal. Ook de leerlingen van het Conservatorium demonstreren hun kunnen op verschillende locaties in de stad. Wie weet pik je ’s avonds nog een double bill mee…

Highlights op zondag 19 september 

Op zondag nemen Kortrijkse organisaties en burgers het voortouw en barst de storm écht los: outdoor dansprojecties, verrassingsacts, initiaties en dance battles. Neem je partner bij de arm en waag je op de dansvloer in het park. Of maak de straten onveilig met een danspas of twee, want die zondag is Kortrijk autovrij! Of ga je liever naar een danspicknick en knutsel je samen met je kids mee aan een dansende boom?