Nieuws - meest recent

Dit jaar is de Budafabriek het hart van de Week van het Ontwerpen. Je maakt er kennis met het kruim van de studentenprojecten van het Vlaamse ontwerponderwijs. Daarnaast is de expositie ‘Museum of Failure’ een echte aanrader. Ontwerpen is een proces van vallen en opstaan. Deze expo toont je heel wat interessante en toch geflopte innovaties: parfum van Harley Davidson, de Google Glass, groene Heinz-ketchup en runderlasagne van tandpastafabrikant Colgate

Kortrijk Spreekt op toer, het initiatief waarbij het stadsbestuur deur aan deur gaat bij elk gezin in de stad, kende al uitbreiding bij de Kortrijkse studenten en 65-plussers. Nu komen ook de handelaars en horeca-uitbaters aan bod.

30/09

Tijdens het Lekkerste Weekend staat Kortrijk voor de derde keer op rij in het teken van gastronomische hoogstandjes en eetwedstrijden. Het is een editie met talrijke nieuwigheden, zoals een speelland met heel wat workshops en de zoektocht naar de schatkist. Kom op 30 september en 1 oktober naar de Grote Markt en laat de verrassende geuren je verlangen naar méér.

Gaf je je nieuwe handelszaak een leuke, inventieve Nederlandstalige naam of ben je nog op zoek naar een gepaste naamgeving, dan maak je kans om de Groeningeprijs te winnen.

24/09

Kom op zondagnamiddag 24 september naar de Kortrijkse Boerenmarkt en laat je verleiden door ambachtelijke, verse specialiteiten en artisanale streekproducten. Ook de kinderen vinden er een leuk aanbod met het speelaanbod en de kinderboerderij.

Vanaf september ka je jouw Facebook berijfspagina koppelen met de bedrijvengids van de stad Kortrijk. Dit geeft als voordeel dat je kan inloggen met je Facebookaccount en dat je bepaalde zaken automatisch kan laten overnemen in de bedrijvengids (logo, omslagfoto, omschrijving bedrijf en openingsuren).

1 reacties

Het college van burgemeester en schepenen keurde op 28 augustus het bouwdossier goed om het pand (1.000m²) naast de Aldi in de Gentsesteenweg om te vormen tot een restaurant met een capaciteit van 300 zitplaatsen.

‘Kortrijk huurt’ sloot op 26 april 2017 de eerste huurcontracten af met verhuurder en huurders voor een tweetal appartementen aan de Rekolletenstraat. ‘Kortrijk huurt’ is het nieuwe aanspreekpunt voor wie een woning wenst te huren of verhuren via het sociaal verhuurkantoor of het marktverhuurkantoor Kortrijk (MVK). Daarnaast zal ook de Woonclub Kortrijk gebruik maken van de kantoren van 'Kortrijk huurt' aan de Groeningestraat 20.

SPEK daagt 25 jongeren uit om hun ondernemersvaardigheden te ontdekken en aan te scherpen tijdens een bootcamp ondernemen 3.0, ergens in Vlaanderen (we vertrekken vanuit Kortrijk).
Ondernemen 3.0 gaat over innovatie, over oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen, over samenwerken en netwerken over sectoren heen, over sociaal engagement… .

26/08

Kamping Kitsch mag zich terecht het grootste verkleedfestival van België noemen. Wie niet verkleed is, komt er niet in. Op zaterdag 26 augustus zijn de organisatoren aan hun zevende editie toe.

1 reacties