Nieuws - meest recent

Als zelfstandige ondernemer ben je gewoon om kansen met beide handen te grijpen. Zowel zakelijk als privé. Dit geldt zeker bij het overlaten en overnemen van een zaak of praktijk én bij jouw toekomstplanning. Hier dien je op tijd het heft in eigen handen te nemen! Daardoor voorkom je onprettige verrassingen achteraf. Zowel bij het overlaten of overnemen van een zaak als bij jouw eindeloopbaan, zijn er veel zaken die je zélf of samen met jouw ondernemersadviseur zal moeten regelen. In de maand mei organiseren UNIZO in samenwerking met partnerorganisaties adviesmarkten "Ondernemers op een Kruispunt" in de verschillende provincies. Je ontmoet er meer dan 30 praktijkexperts en kan bij hen te rade gaan voor het inwinnen van individueel en deskundig advies over verschillende kantelmomenten van uw ondernemerscarrière.

De stad Kortrijk is gestart met de procedure om de buurtweg nr.32 in de omgeving van Kortrijk Weide gedeeltelijk af te schaffen en gedeeltelijk te verleggen. Deze buurtweg is doorheen de tijd grotendeels ontoegankelijk en onzichtbaar geworden. De buurtweg liep vroeger vanaf de Graaf Karel de Goedelaan over het gebied Kortrijk Weide, tot aan de rotonde Blekersstraat, en verder door in de Blekersstraat. Daarna buigt de buurtweg af naar het zuiden tot aan de Burgemeester Nolfstraat.

Stad Kortrijk pakte eerder al uit met een ambitieus energieplan. Daarmee wil de stad al haar gebouwen energieneutraal maken op 15 jaar. Het energieplan wordt gefinancierd met een rollend fonds van 1 miljoen euro. Alle opbrengsten uit energiebesparingen vloeien rechtstreeks terug naar het energiefonds. Nu gaat de stad een stapje verder en wil ze ook haar inwoners de kans geven om mee te stappen in het groene verhaal. Niet via de klassieke weg van een coöperatie, maar door rechtstreeks een zonnepaneel te verhuren.

1 reacties
PV-paneel
19/02

'International Airport Kortrijk- Wevelgem' organiseert op 19 februari de jaarlijkse informatievergadering voor omwonenden. De milieuvergunning van 5 februari 2004 bepaalt dat deze vergadering, in het teken van een optimaal nabuurschap, minstens jaarlijks georganiseerd wordt. De informatie- en overlegvergadering vindt plaats op 19 februari 2018 om 19 uur in het passagiersgebouw van de luchthaven (Luchthavenstraat in Wevelgem).

Wij nodigen graag alle handelaars en horeca-ondernemers uit op een overlegmoment rond de Koopzondagen 2018.

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een idee waar je al een tijdje mee rondloopt? Maar je weet niet hoe te beginnen! Je zoekt je weg als toekomstige ondernemer? Dan ben jij een prestarter. En prestarters hebben zoveel vragen.

Tijdens de Bizidee Nachten van de Inspiratie #NVDI, krijg je antwoorden. In workshops werk je rond thema’s als het ondernemingsplan uitschrijven, een financieel plan opmaken, een crowdfunding campagne opstarten, bescherming van je idee, innovatieve marketing en welke mogelijkheden een starter heeft indien hij zelf geen kapitaal heeft.

Voor het 12e opeenvolgende jaar kunnen Belgische ambachtslieden zichzelf promoten dankzij de Nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker die erop gericht is om de ambachtelijke sector te promoten bij het grote publiek en jongeren warm te maken voor deze sector. Ben je een ambachtsman of ken jij ambachtslui? Schrijf in of nomineer ze voor deze wedstrijd.

UNIZO is op zoek naar de starter van het jaar 2017. Ben jij zelfstandige in hoofdberoep en opgestart tussen 1 januari 2017 en 31 december 2017? Stel je kandidaat, dit kan tot en met vrijdag 9 februari 2018.

Eind november kondigde Stad Kortrijk aan een nieuwe invulling te willen geven aan het kaartershuisje aan het Plein. Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden het lastenboek inkijken en hun project indienen. Ze krijgen daartoe de tijd tot 21 februari.