Nieuws - meest recent

Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen biedt vanaf 1 juli 2017 een nieuwe vormen van hinderpremies aan die de oude rentetoelage en inkomenscompensatievergoeding vervangt. De nieuwe hinderpremie bedraagt € 2.000 en wordt zo goed als automatisch toegekend. Indien je de zaak toch moet sluiten, kan je de sluitingspremie aanvragen.

Het volgende Repair Café Kortrijk vindt plaats tijdens Eule Mart op 1 juli van 10 tot 14 uur, Stijn Streuvelslaan 45 in Heule. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waar je defecte apparatuur kan (laten) herstellen. In het Repair Café zijn gereedschap en materiaal voorhanden om alle mogelijke herstellingen uit te voeren op kleding, elektrische apparaten en huishoudtoestellen, fietsen, computer, smartphones,… Je kan van thuis kapotte spullen meebrengen.

Tijdens het weekend van 26 en 27 augustus organiseert Airport Community dit feestweekend ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de luchthaven met oa. Een grootse Static Airshow.
Handelaars kunnen aanwezig zijn met een standje op het terrein van het vliegveld.

Brochure van Horeca Vlaanderen boordevol inspiratie voor een kindvriendelijke horecazaak.

08/07

Iedereen is welkom in en rond museum Texture op zaterdag 8 juli voor de eerste editie van Museum Zomer. Het feestprogramma start vanaf 10 uur en eindigt omstreeks middernacht.

Volksbarbecues op komst

Net als de voorbije jaren pakt het stadsbestuur opnieuw uit met de zogenaamde volksbarbecues in een bepaalde wijk of deelgemeente van Kortrijk. Samen met verenigingen en de lokale middenstand slaat het college van burgemeester en schepenen de handen in elkaar om jullie een gezellige middaglunch te bezorgen voor amper 5 euro. De barbecue werkt volgens het principe 'op is op'. Wees er dus snel bij. Voor de allerjongsten is er animatie voorzien.

Het park van kasteel Blommeghem in de Van Belleghemdreef te Marke vormt op zondag 6 mei 2018, vanaf 10.00u tot 17.30u opnieuw het unieke decor voor de Kortrijkse Tuinmarkt. Economie Kortrijk, Tuinhier Marke én tal van handelaars slaan hiervoor de handen in elkaar.

Je kent het ongetwijfeld wel: je portemonnee puilt uit van de klantenkaarten, maar als je er eentje nodig hebt is hij nergens te vinden. Joyn biedt dé oplossing: één unieke Kortrijkse digitale klantenkaart.

1 reacties

Stad Kortrijk is op zoek naar een creatieve uitbater(s) om een leuke plek te maken van de Raadskelder voor een ruim publiek dat op zoek is naar een sfeer en setting eigen aan de latere uren. Door haar ligging en historische karakter heeft de Raadskelder een groot potentieel om een unieke en aantrekkelijke toplocatie te worden.

Wil je een unieke ontdekkingstocht door de stad combineren met het verhaal van onze biercultuur? Dan moet je zeker deelnemen aan de BeerWalk. Onder begeleiding van een ‘biergids’ ga je op zoek naar het mysterieuze bierverleden van Kortrijk. Onderweg staan de proefglazen al klaar. Want BeerWalk is niet enkel inleven, maar Beleven, met grote B. Verwacht je aan een aangename wandeling, afgewisseld met bierdegustaties in historische herbergen en sfeervolle volkskroegen.