Nieuws - meest recent

01/04

Eule Mart is een maandelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud waar er een gevoel van herkenbaarheid en verbinding ontstaat tussen de lokale producent en consument. Een sociaal gebeuren vol bruisende activiteiten die iedereen bekoren: een ‘danske’ of klauterpartij voor de kids, een drumles voor de papa, ‘nen goeien apero’ voor de mama en dat terwijl er voedsel en non-food aan de man wordt gebracht.

De Poort vzw lanceerde begin januari een blog over het BENOveren van een huurwoning onder de naam BENHUUR. Dit is een pilootproject binnen Kortrijk Renoveert. De Poort vzw renoveert de woning aan de Meensesteenweg 37 en houdt daarbij rekening met de hoge ambities op het vlak van energieprestaties. Op de blog kan je het volledige verbouwproces van de woning stap voor stap volgen.

13/04

Op witte donderdag 13 april is de Wijngaardstraat het decor van een avondshopping. De handelaars bieden hun klanten een drankje aan, er zijn verschillende foodtrucks (betalend) aanwezig. De winkels blijven open tot 22 uur.

Je hebt een fantastisch idee om een zaak op te starten, maar gebrek aan kapitaal?

Het park van kasteel Blommeghem in de Van Belleghemdreef te Marke vormt op zondag 7 mei, vanaf 10.00u tot 17.30u opnieuw het unieke decor voor de 7e Kortrijkse Tuinmarkt. Economie Kortrijk, Tuinhier Marke én tal van handelaars slaan hiervoor de handen in elkaar.

Elke bloemen- , planten-, of tuinliefhebber vindt er zijn gading en doet tal van nieuwe en verfrissende ideeën op. Het historische, groene kader maken van deze sfeervolle Tuinmarkt opnieuw een absolute zondagse aanrader.

Traditiegetrouw staat op Pinkstermaandag 'Kortrijk loopt voor Think-Pink' op het programma, dé sportieve afsluiter van de Sinksenfeesten. Dit jaar valt pinkstermaandag op maandag 5 juni!

Motiveer jouw medewerkers, klanten en sympathisanten door onder de bedrijfsvlag deel te nemen aan de 5 km of de 11 km en schrijf in als groep! Wij plaatsen dan met plezier je bedrijfslogo en webadres op deze pagina.

Onder de vleugels van onze vzw werken de bedrijven in en rond het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord (grondgebied Kuurne – Heule – Kortrijk) samen aan het bevorderen van de kwaliteit, de aantrekkingskracht en de duurzaamheid van het bedrijventerrein. Aandacht gaat niet alleen naar het economische, maar we houden ook rekening met de sociaal-maatschappelijke en ecologische aspecten van een bedrijvenpark.Gezien de gezonde groei van de VZW zoeken we een deeltijdse parkmanager (10 à 15 u/week) die de verdere ontplooiing van onze activiteiten kan verzekeren.

De stadsgids is, naast de maandelijkse stadskrant, de website en andere kanalen, een belangrijk informatiekanaal voor onze bevolking. Sedert 2011 is de stadsinfo ook digitaal te raadplegen via www.inforegio.be/kortrijk. Vorige week startte Etienne Duchau, in opdracht van de uitgeverij Publi-Touch (inforegio), de advertentiewerving voor de Kortrijkse Stadsinfo.

Van 1 februari tot 15 maart, kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren tot 25 jaar die zich vormen in een ambachtelijk beroep zich inschrijven voor de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker om de Ambachtsprijs of de Leerschoolprijs van 2017 te winnen.

Voor de uitbating van de tijdelijke zomerbar in het dynamische Overleie zoekt de stad een nieuwe uitbater. De zomerbar is ondergebracht in de ‘cottage’ (hoekvilla) op de hoek van de Sint-Amandslaan met de Kollegestraat. Dit wordt, dankzij de vele geplande activiteiten (Sinksen, de Matinees, Zomer op Overleie) een zomerse toplocatie! Na eerdere tijdelijke projecten met De RaBARber, De Villa, Villa Tina en Pand.A wil de stad nog een mooi project aan deze lijst toevoegen.