Nieuws - meest recent

Wil jij een chalet uitbaten in het Kerstdorp 2017 op het Schouwburgplein (van 8 tem 31 december 2017)? Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

Op woensdag 22 november komt Wouter Torfs naar Bissegem met een voordracht over leiderschap en ondernemen. Een avond op uitnodiging van OC De Troubadour, Markant en Unizo Bissegem.

Op zoek naar een gezellig café in de binnenstad? Nog een klein hongertje na een avondje stappen? De nieuwe caféwijzer van Kortrijk biedt soelaas. De caféwijzer, die de toepasselijke naam 'Dorst" kreeg, komt er op vraag van de logiessector en de studenten. Vzw Citymarketing & Toerisme en Kortrijk Studentenstad stonden in samenwerking met Economie Kortrijk in voor de opmaak en samenstelling.

1 reacties

Meer en meer overheden gebruiken gegevens uit de KruispuntBank van Ondernemingen (KBO). Binnen deze databank zijn heel wat gegevens beschikbaar over ondernemingen, op basis van het ondernemingsnummer (BTW nummer zonder "BE"): adres maatschappelijke zetel, adres(sen) vestiging(en), activiteiten ... .

De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai is met haar 2 miljoen inwoners de grootste Europese grensoverschrijdende metropool. De Eurometropool, de eerste EGTS (Europese Groepering voor Territoriale Samenwerkin) in Europa, verenigt 14 Franse en Belgische institutionele partners. De EGTS werft een coördinator (m/v) aan.

18/10

Dit jaar is de Budafabriek het hart van de Week van het Ontwerpen. Je maakt er kennis met het kruim van de studentenprojecten van het Vlaamse ontwerponderwijs. Daarnaast is de expositie ‘Museum of Failure’ een echte aanrader. Ontwerpen is een proces van vallen en opstaan.

Kortrijk Spreekt op toer, het initiatief waarbij het stadsbestuur deur aan deur gaat bij elk gezin in de stad, kende al uitbreiding bij de Kortrijkse studenten en 65-plussers. Nu komen ook de handelaars en horeca-uitbaters aan bod.

2 reacties
30/09

Tijdens het Lekkerste Weekend staat Kortrijk voor de derde keer op rij in het teken van gastronomische hoogstandjes en eetwedstrijden. Het is een editie met talrijke nieuwigheden, zoals een speelland met heel wat workshops en de zoektocht naar de schatkist. Kom op 30 september en 1 oktober naar de Grote Markt en laat de verrassende geuren je verlangen naar méér.

Gaf je je nieuwe handelszaak een leuke, inventieve Nederlandstalige naam of ben je nog op zoek naar een gepaste naamgeving, dan maak je kans om de Groeningeprijs te winnen.

24/09

Kom op zondagnamiddag 24 september naar de Kortrijkse Boerenmarkt en laat je verleiden door ambachtelijke, verse specialiteiten en artisanale streekproducten. Ook de kinderen vinden er een leuk aanbod met het speelaanbod en de kinderboerderij.