Dubbel zoveel terrasruimte dankzij Terrassenplan XXL

Gepubliceerd op Donderdag 04 juni 2020

Sinds maandag 8 juni mogen de horecazaken opnieuw de deuren openen. Kortrijk had al langer een plan klaar om de terrassen zoveel mogelijk uit te breiden tijdens de zomerperiode. Het opzet was om ervoor te zorgen dat elke horecazaak 50 procent extra terrasruimte te geven. Zo is het aantal vierkante meter terras in Kortrijk en deelgemeenten verdubbeld tot 7.000 vierkante meter.

De extra terrasruimte blijft tot eind augustus. Daarna evalueert het stadsbestuur. De eerste dagen van de heropening (tot 12 juni) moesten de terrassen in Kortrijk en deelgemeenten sluiten om 23 uur, nu is dat tot 1 uur 's nachts. De hulpdiensten en de stad zullen nauwgezet de opstart opvolgen en controleren. Elke dag kan de taskforce Heropstart Horeca bijsturen waar nodig.

In het kader van het Terrassenplan XXL werden 474 horecazaken gecontacteerd. Daarvan kregen 264 zaken een oplossing aangereikt op openbaar domein. 83 zaken hebben een oplossing op eigen terrein. Bij 59 zaken is Stad Kortrijk niet aan zet omdat de terrassen in beheer zijn van De Vlaamse Waterweg of Wegen en Verkeer. De stad helpt wel mee zoeken naar een oplossing. Voor de resterende 68 zaken moet er geen oplossing worden gezocht omdat zij afhaal doen, in aanbouw zijn, nog niet open mogen, enzovoort.  

Bekijk hier de nieuwe terrasruimte