De Waspermoni's vormen een hecht team

Gepubliceerd op Dinsdag 15 november 2022
Amina

Op het avontuurlijk speeldomein De Warande heerst er altijd een geweldige sfeer. Zeker tijdens de schoolvakanties wanneer speelpleinwerking Wasper er honderden kinderen ontvangt. Zij worden begeleid door enthousiaste animatoren zoals Amina: “Meer moni’s zijn altijd welkom!”

Amina Kerckhove (20) kent Wasper al van kindsbeen af. Ze kwam als kleine spruit zelf naar de speelpleinwerking. Intussen is ze hoofdanimator. “Ik ben van nature veeleer verlegen en afwachtend, maar gelukkig had ik een grote broer die me op sleeptouw nam. Ik volgde hem naar Wasper, ook toen hij moni werd. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

Hartelijke ontvangst

“Toen ik besloot om animator te worden, volgde ik eerst een cursus en liep ik stage bij Wasper. De begeleiding is fantastisch en ook heel laagdrempelig. Bij het eerste gesprek gaat het er heel gemoedelijk aan toe. Jonge gasten kunnen ook hun ouders meebrengen. Ze ontvangen een bundel met heel wat info en krijgen een uitgebreide rondleiding op het domein.”

Amina

Met en zonder ervaring

“Jongeren zijn welkom als moni vanaf het jaar waarin ze 16 worden. Een brevet is niet vereist, maar levert je wel net iets meer zakgeld op. Speelpleinwerking doe je op vrijwillige basis. Je verdient € 20 per dag zonder brevet en € 25 met brevet. Dat is misschien minder dan bij een andere studentenjob, maar je kan de sfeer niet vergelijken.”

Altijd plezier

“Je bezorgt kinderen de tijd van hun leven en leert tegelijk samenwerken met leeftijdsgenoten. Vorige zomer was ik op weg om een groepje mini’s (kinderen tussen 3 en 6) op te halen, toen enkele oudere kinderen mij uitdaagden om in hun zelfgemaakte zwembad te springen. Terwijl ik me even liet gaan, nam een collega-moni zonder morren mijn taken bij de mini’s over. Zo hecht zijn we hier!”

Word zelf moni

Sinds de coronacrisis kampen speelpleinwerkingen met een tekort aan animatoren. Dat is ook het geval bij Wasper. Heeft het verhaal van Amina jou geïnspireerd? Neem dan via Facebook contact op met verantwoordelijke Zoé.

Meer info over Wasper

Meer nieuws uit het stadsmagazine