Nieuws - meest recent

01/04

Op zaterdag 1 april om 20u15 komt Bert Gabriels naar OC Rollegem.

13/04

Op Witte Donderdag 13 april schiet de Paasfoor zich weer op gang. Ook dit jaar biedt de Paasfoor voor elk wat wils, grote molens , spectaculaire attracties, gebakkramen... Kom genieten van de unieke sfeer op de Kortrijkse Paasfoor! Kom smullen van de oliebollen, wafels, beignets, suikerspinnen,churro's ,frieten ... De Paasfoor is er tot en met 1 mei!

Tijdens het Pinksterweekend is Kortrijk traditioneel het decor voor het stadsfestival SINKSEN. Op zondag- en maandagnamiddag 4 en 5 juni van 14 tot 18 uur toveren we onder andere het Sint-Amandsplein om tot een gezellige ‘place du tertre’ waar allerlei artiesten hun kunsten kunnen demonstreren.

Tradtitiegetrouw vindt tijdens SINKSEN de grootste rommelmarkt van Vlaanderen plaats. Op zondag 4 en maandag 5 juni kan u in de centrumstraten van Kortrijk terecht voor kilometers aan rommelmarktstandjes.

Wens jij ook deel te nemen aan de SINKSEN 17 rommelmarkt? Op maandag 17 april om 10u gaan de online inschrijvingen van start. Zet deze datum met stip in je agenda want de meeste straten zijn binnen de 10 min. uitverkocht.

Je ontdekt alle straten en inschrijflink hier binnenkort.

2 reacties
20/03

In maart en april zijn De Lassies, Luc Caals en Margriet Hermans te zien in Heule, Rollegem en Aalbeke tijdens voorstellingen van 'op de koffie'.

Op woensdag 15 maart komt Rika Ponnet naar OC Marke.

Op zaterdag 22 april komt Piet De Praitere naar OC Aalbeke met zijn nieuwe show 'De Milfmagneet'.

23/03

Kookdemonstratie door Lien Willaert op donderdag 23 maart in OC De Troubadour.

De Paasfoor editie 2017 staat voor grote uitdagingen gezien de vele werven in de stad. Het stadsbestuur vindt de Paasfoor een belangrijke traditie en doet daarom alles wat technisch mogelijk is om de Paasfoor in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Het bestuur overlegt met de foorkramers om tot een oplossing te komen. Een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht. Volgende week komt men opnieuw samen.

27/02

In de tweede editie van ‘Het verhaal van Fatima’ in de krokusvakantie 2017 vormen verhalen de rode draad in een uitgebreid activiteitenaanbod voor jong en oud. Een kleine greep uit het programma-aanbod: een driedaagse theaterworkshop met theater Antigone, ‘Ken het verhaal van je buur’ van Vorming-Plus en veel workshops zoals o.a. graffiti, rhymeworkshop, Poetryslam of workshops cartoons tekenen. Ook Lieve Zusjes Stoere Broers organiseert een evenement rond het vuur in de tuin van het klooster.