Nieuws - meest recent

Tijdens de krokusvakantie (10 t.e.m. 18 februari 2018) kan je in de Kortrijkse musea met je kinderen een heus avontuur beleven.

26/11

Wakker de Einstein in je aan en proef hoe boeiend wetenschap kan zijn tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november. In Kortrijk kan je terecht voor een indrukwekkend programma verspreid over verschillende locaties in de stad.

Wil jij een chalet uitbaten in het Kerstdorp 2017 op het Schouwburgplein (van 8 tem 31 december 2017)? Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

De droompop van 'Waar is Ken?' is op zaterdag 25 november te horen in OC De Wervel.

Monseigneur de Haerne was in de 19e eeuw een belangrijk figuur. Hij realiseerde heel veel voor Kortrijk en omstreken, zowel op vlak van economie, onderwijs en liefdadigheid. De voorbije decennia raakte hij wat in de vergetelheid. Zijn standbeeld stond ooit op de Grote Markt voor de Patria en staat nu in het parkje in Monseigneur de Haernelaan ter hoogte van de Sint-Sebastiaanslaan. Het standbeeld was echter dringend aan onderhoud toe.

Van 16 tot 24 december 2017 is de Veemarkt het decor voor de bijzondere kerstmarkt ‘MarcT de Triomphe’. Dit initiatief bestaat uit 9 dagen markt waar muziek, voeding, ontmoeting en verbinding centraal staan. Organisaties, scholen, ondernemers, maar ook de Kortrijkzanen zelf kunnen meewerken aan deze kerstmarkt van solidariteit. Hun ideeën, projecten en initiatieven zijn belangrijk voor de invulling, planning en uitvoering van het concept.

De typische grooves van Waar is Ken? zijn op zaterdag 24 november live te horen in OC De Wervel.

De Vonke XXL is een Heuls evenement, een concertavond voor staand publiek dat steevast gratis is! Op zaterdag 11 november zorgen achtereenvolgens The Ed Sullivan Quartet, School is Cool en Heulse dj's voor wat ongetwijfeld een memorabele avond wordt.

01/11

Reveil is een non-profitbeweging die artiesten aanmoedigt om Allerheiligen nieuw leven in te blazen. Op 1 november 2017 dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers bijna één op de vier gemeentes onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. In Kortrijk verschuift de regie van het evenement dit jaar van Lieve Zusjes Stoere Broers naar de Kortrijkse Letterzetter Jonas Bruyneel, één van de oprichters van het initiatief, en zijn collectief van jonge woordkunstenaars.

15/11

Heb je kinderen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten en houden van wetenschap en techniek? Is experimenteren echt hun ding? Dan is de Wetenschapsacademie Kortrijk beslist iets voor hen. Tijdens zes boeiende workshops op woensdagnamiddag, van 15 november tot 20 december, beleven de deelnemers wetenschappelijke en technische activiteiten.