Nieuws - meest recent

De voorbereidingen voor de volgende editie van SINKSEN zijn al gestart. Stad Kortrijk en de organisatoren nodigen jou en jouw vereniging terug uit om SINKSEN mee vorm te geven. Rode draad doorheen Kortrijks grootste stadsfeest is het thema ‘Kortrijk Verleidt!’.

Altijd al benieuwd welke audiovisuele pareltjes wij nog achter de hand hebben? Twee fragment(en) uit ons Kortrijks archief vind je nu op www.debeeldcapsule.be! Laat je verbazen door meer dan 50 unieke archiefbeelden die onze vrije tijd op verschillende manieren belichten. VIAA, Stadsarchief Kortrijk en 28 andere media-, podiumkunsten- en erfgoedorganisaties hebben ze voor jou in de Beeldcapsule verzameld.

01/10

Zondag 1 oktober vindt de tweede van drie superkoopzondagen plaats. Alle bovengrondse en  alle ondergrondse parkings zijn op die dag gratis. Er zullen koopcheques worden uitgedeeld.

In ruil voor 125€ kastickets krijg je 20€, vrij te spenderen  .Een echt Kortrijks Kinderland zorgt ervoor dat ouders ongestoord kunnen shoppen terwijl hun bengels de tijd van hun leven hebben. Kortom de ganse binnenstad ademt shoppen voor het ganse gezin!

 

Ruil 5 uitpaspunten voor een ticket voor de voorstelling Kopfkino op zondag 17 september.

Het is voor de rappen, per voorstelling kunnen er 2 tickets omruild worden. Voorstellingen gaan door om 14u en 17u

De voorstelling Kopfkino in het Arenatheater kost normaal € 8,00. Het is een actieve luisterervaring van +/- 75 minuten.

23/09

De vereniging Markebeke laat je op 23 en 24 september stil staan bij wat op die plaats in Marke tijdens de eerste wereldoorlog plaats vond. Maak kennis met het verleden van het vliegveld van Markebeke met een expo, maar ook met een geleide wandeling.

07/09

Heule is op 7, 8, 9, 10, 11 en 16 september het centrum van het heelal. Onder de noemer ‘Tine, de sterre’ is ‘ruimte’ het thema van de 54e Tinekesfeesten. Ook dit jaar belooft het opnieuw een buitenaards weekend te worden!

10/09

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Kom op zondag 10 september naar Open Monumentendag in heel Vlaanderen. Ook in Kortrijk kan je enkele panden bezoeken en deelnemen aan enkele rondleidingen.

We lanceerden op zondag 20 augustus de UiTPAS app tijdens Festival in Kortrijk op de Grote Markt. Koppel jouw UiTPASnummer aan je app en gebruik zo je smartphone als UiTPAS.

01/09

Vrijdag 1 september is het eindelijk zo ver. Dan schiet de nieuwe evenementenhal Depart op Kortrijk Weide officieel uit de startblokken. De openingsfuif belooft een memorabele avond te worden. Na de openingsset met de winnaar van de dj-wedstrijd nemen 2kg Hoofdvlees, Shizzle le sauvage enStubru-fenomeen Faisal de draaitafel over tot in de vroege uurtjes.

27/08

Motorliefhebbers kruisen het weekend van 25 augustus met stip in hun agenda aan. Dan vindt de 28e editie van het Vlastreffen plaats, met Road Rock als stevige muzikale uitsmijter.