Coach Informatiebeheer (B1-B3)

Gepubliceerd op dinsdag 05 januari 2021
05 januari 202107 februari 2021

 

Als coach informatiebeheer streef je mee naar het uitbouwen van een vooruitstrevende digitale overheid. Je haalt energie en motivatie uit het coachen en begeleiden van collega’s richting een beter gebruik van de tools binnen het Office365-pakket, met een sterke focus op SharePoint. Je houdt van contact met collega’s en als coach informatiebeheer breng je oplossingen aan voor de vragen van collega’s. Je staat in de voor de analyse en de implementatie van SharePoint bij de teams. Je bent communicatief sterk en zet de medewerkers centraal. Je begeleidt het veranderingstraject van initiatiefase, over ontwerp naar concrete uitvoering en nazorgfase. Je legt de focus op het motiveren en enthousiasmeren van collega’s. Kennis van Office365 is een pluspunt, maar Kortrijk biedt de mogelijkheid om de kennis van Office365 uit te bouwen na aanwerving.

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT?

Je komt terecht in het subteam Informatiebeheer. Dit subteam maakt deel uit van het team Informatie- en archiefbeheer. Het subteam bestaat uit 3 collega’s. Het is een vrij nieuw team dat vorm kreeg toen groep Kortrijk 2 jaar geleden de stap zette naar Sharepoint. Het subteam ‘Informatiebeheer’ werkt heel nauw samen met de collega’s binnen het team IT projecten en data.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?
  • Je begeleidt en stimuleert de diverse teams in de omschakeling naar het digitaal en efficiënter (samen)werken 
  • Je voert het informatiebeleid van de Groep Kortrijk uit 
  • Je neemt deel aan de uitvoering van IT-projecten gelinkt aan informatiebeheer
  • Je bent steeds op de hoogte van de laatste nieuwe trends en ontwikkeling op vlak van O365 en staat open om je expertise binnen het vakdomein verder uit te bouwen en te ontwikkelen. 
  • Je bouwt een intern en extern netwerk uit en legt hiervoor de nodige contacten met interne collega’s, collega’s van andere overheden en leveranciers. 

Meer info

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE VOLDOEN?

Ben je een externe kandidaat? 

  • Je bent in het bezit van een bachelorsdiploma en je hebt en affiniteit met het begeleiden en coachen van mensen in welke vorm dan ook. Je hebt interesse in de digitale wereld en bent bereid om deze kennis binnen Kortrijk verder uit te bouwen.
  • Je hebt geen bachelorsdiploma, maar je hebt en affiniteit met het begeleiden en coachen van mensen in welke vorm dan ook. Je hebt interesse in de digitale wereld en bent bereid om deze kennis binnen Kortrijk verder uit te bouwen en je slaagt voor een niveau-en capaciteitstest.

Ben je een interne kandidaat?

  • Je hebt minstens 12 maand graadanciënniteit op B-niveau bij de stad of het OCMW. (Interne en externe personeelsmobiliteit).
  • Je hebt minstens 4 jaar graadanciënniteit op C-niveau of minstens 4 jaar graadanciënniteit op C4/5-niveau én 6 jaar dienstanciënniteit bij de stad of het OCMW (bevordering).
  • Je hebt en affiniteit met het begeleiden en coachen van mensen in welke vorm dan ook. Je hebt interesse in de digitale wereld en bent bereid om deze kennis binnen Kortrijk verder uit te bouwen.
HOE VERLOOPT DE SELECTIEPROCEDURE?

Screening CV

Aan de hand van de toelatingsvoorwaarden gaan we na of je al dan niet kan deelnemen aan deze selectieprocedure. Externe kandidaten die voldoen aan deze toelatingsvoorwaarden maar geen bachelor diploma hebben dienen te slagen voor een online niveau- en capaciteitstest alvorens deel te kunnen nemen.

Deel 1 : Speedinterviews 

Tijdens een speedinterview (via Microsoft Teams) word je kort (max. 15 minuten) bevraagd rond het inzicht in de job, de kennis, ervaring, persoonlijkheid en motivatie. Om door te stromen tot deel 2 moet je min. 60/100 behalen.

Timing: 15 februari 2021 (onder voorbehoud)

Deel 2: Geïntegreerde Proef

De kandidaten ontvangen voorafgaand aan het gesprek een case die tijdens het interview gepresenteerd wordt. Tijdens het competentiegericht interview word je verder bevraagd rond jouw case, inzicht in de job, kennis, ervaring, persoonlijkheid, competenties en motivatie. Er wordt afgetoetst of er een potentiële match is met de job, het team en de organisatie. Het minimale resultaat om te slagen is 60/100.

Timing: 24 februari 2021 (onder voorbehoud)

Wervingsreserve (of bevorderingsreserve) 

Alle geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve voor de functie van coach informatiebeheer die minstens twee jaar geldig is, met mogelijkheid tot verlenging. Hieruit wordt één kandidaat aangesteld, maar deze wervingsreserve wordt ook gebruikt om snel te kunnen inspelen op een eventuele bijkomende nood aan personele inzet in de toekomst.

HEB JE INTERESSE?

Solliciteren kan tot en met 7 februari 2021

Schrijf je nu in! 

HEB JE VRAGEN?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lies Decock, de selectieverantwoordelijke voor deze procedure via vacatures@kortrijk.be.

Kortrijk staat open voor de diversiteit van kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventuele handicap. 

coach informatiebeheer