Check zelf in bij Sociaal Huis

Gepubliceerd op maandag 03 februari 2020

Vanaf maandag 10 februari hoef je je in het Sociaal Huis niet langer aan te melden aan het onthaal. Je kan snel en gemakkelijk een ticket nemen aan de ticketzuil.

Het Sociaal Huis vind je aan de Budastraat 35. Twijfel je waar dit is? Volg dan de stippellijn op het voetpad vanaf nummer 27, het adres van het oude Sociaal Huis. Je loopt door de poort van het klooster en wat verderop zie je het Sociaal Huis. Je kan er elke weekdag terecht van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur, behalve op vrijdagnamiddag.

De ticketzuil

In het Sociaal Huis vind je in de onthaalruimte een ticketzuil. Steek je elektronische identiteitskaart in de gleuf en volg de instructies op het scherm. Ben je jouw eID vergeten? Geef je geboortedatum in en volg de instructies. Neem daarna je ticket.
Op het ticket staat een wachtnummer en in welke wachtruimte je wordt verwacht. Een medewerker haalt je op in de wachtruimte.

Een afspraak maken

Het Sociaal Huis wil op afspraak werken zodat de mensen die langskomen niet hoeven te wachten. Ben je in begeleiding bij een maatschappelijk werker?

  • Je kan een afspraak maken bij jouw maatschappelijk werker.
  • Kan je jouw maatschappelijk werker niet bereiken? Bel naar 056 24 48 00 en maak een afspraak.

Ken je het Sociaal Huis nog niet maar heb je wel een vraag? Ga naar de ticketzuil en druk op 'ik heb geen afspraak'. De onthaalmedewerker helpt je verder.

Wist je dit? 

In het sas van het Sociaal Huis vind je een oplaadpunt voor de budgetmeter elektriciteit of aardgas. Die is elke dag 24 uur op 24 toegankelijk. Je kan daar je budgetmeterkaart opladen via bancontact.