CAPS Urban Cross Kortrijk, een gloednieuwe ongeziene stadscross

30 november 2019

Op zaterdag 30 november vindt in het stadscentrum van Kortrijk een gloednieuwe internationale topveldrit plaats. De CAPS Urban Cross Kortrijk krijgt meteen een plaats binnen het regelmatigheidscriterium van de DVV Verzekeringen Trofee.

Het Koning Albertpark vormt het strijdtoneel voor de eerste editie van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Deze sprankelende stadscross krijgt een aankomst bovenop de vernieuwde Groeningebrug. De toeschouwers zullen vanop deze unieke finishlocatie het volledige parcours kunnen overschouwen.

Mobiliteit was een belangrijk aspect bij de keuze van het Koning Albertpark. Zo is de site vlot toegankelijk voor de lokale inwoners, maar ligt ze ook op wandelafstand van het station van Kortrijk.

Hoofdrol voor de Leie

Het parcours van de CAPS Urban Cross Kortrijk doet zowel de linker- als rechteroever van de Leie aan, met een oversteek over de Leie via de Groeningebrug en de Collegebrug. Deze slanke voet- en fietsbrug is een technisch staaltje vernuft daar ze volledig opgehangen is aan slechts twee schuin geplaatste pylonen. Naast de helling van beide bruggen zal ook het losse zand van Buda Beach ongetwijfeld een beslissende rol spelen op 30 november.

De organisatie is in handen van Golazo sports in nauwe samenwerking met de Stad Kortrijk. G&V Energy Group uit Kuurne wordt met zijn multibrand tankkaart Caps fuel card de naamsponsor van de 'CAPS URBAN CROSS KORTRIJK'. 
Caps fuel card is o.a. bekend als partner van het Lotto-Soudal Team. Ook Transuniverse Forwarding en de fietsbeurs Velofollies zetten hun schouders onder de nieuwe organisatie.
Vervecken onmiddelijk fan van het 'Urban' parcours

DVV Verzekeringen Trofee

De CAPS Urban Cross Kortrijk zal deel uitmaken van de DVV Verzekeringen Trofee. Net zoals alle manches van dit regelmatigheidscriterium zullen ook de elitewedstrijden (mannen én vrouwen) van de CAPS Urban Cross Kortrijk live uitgezonden worden op Sporza. Zowel de elite dames als de elite heren. 
De kalender 'DVV Verzekeringen Trofee' seizoen 2019-2020 bestaat uit de volgende internationale veldritten:

  • 1 november: Oudenaarde, Koppenbergcross
  • 17 november: Hamme, VIO Flandriencross
  • 30 november: Kortrijk, CAPS Urban Cross
  • 14 december: Ronse, Hotondcross
  • 27 december: Loenhout, Azencross
  • 1 januari: Baal, Grote Prijs Sven Nys
  • 5 januari: Brussel, Brussels Universities Cross
  • 8 februari: Lille, Krawatencross