Buren bij Kunstenaars is terug

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021

Sinds 1 juni kunnen kunstenaars zich inschrijven voor de nieuwe editie van Buren bij Kunstenaars die plaatsvindt op 23 en 24 oktober 2021. Lokale kunstenaars zetten dan hun deuren open voor het grote publiek. Het jaarlijkse open atelierweekend is al jaren een schot in de roos en trok vorig jaar zelfs 300 kunstenaars en heel wat bezoekers.

In 2019 organiseerde Kunstwerkt voor de 16de en laatste keer Buren bij Kunstenaars in West-Vlaanderen. Toen deden maar liefst 125 Kortrijkzanen mee aan het open aterlierweekend. Sedert 2020 trok de organisatie Kunstwerkt een andere kaart met Atelier in Beeld, maar Kortrijk en Zuidwest zagen het project liever niet verdwijnen.

Vorig jaar organiseerde de stad samen met Zuidwest Buren bij Kunstenaars in de regio. Dit initiatief werd zeer gesmaakt door zo’n 300-tal kunstenaars en een talrijk publiek, zelfs in coronatijden. De tweede editie van Buren bij Kunstenaars zal plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 oktober 2021. Kunstenaars uit de regio Zuidwest die willen deelnemen aan de regionale editie van Buren bij kunstenaars, kunnen zich nog tot en met 16 augustus inschrijven via www.burenbijkunstenaars.be .

De regio Zuidwest omvat volgende gemeenten:
Avelgem, Kuurne, Wevelgem, Zwevegem, Anzegem, Deerlijk, Kortrijk, Waregem, Wervik en Menen.