Brochure belicht Onze-Lieve-Vrouwekerk

Gepubliceerd op Woensdag 13 juli 2022

Stad Kortrijk lanceert een nieuwe publicatie over de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De uitgave besteedt aandacht aan de bouwgeschiedenis en historiek van de kerk en zit doorspekt met prachtige foto's en wonderlijke verhalen. Er is ook een uitgebreid luik over de talrijke kunstwerken en het nieuwe Belevingsmuseum 1302.

In het hart van de stad vinden we de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Het is letterlijk de plek waar het verleden van de stad verderleeft. Het was de kern van het grafelijk domein, een plek van wereldlijke en geestelijke cultuur, van kunst, praal en macht, van bezinning en conflict. Een symbolische plek, zoals duidelijk wordt in het nieuwe Belevingsmuseum 1302 dat op 11 juli de deuren opende in de kerk.

De brochure kan je online doorbladeren via deze link.

Deze uitgave is al de zesde in de reeks van markante gebouwen in de stad. De voorbije jaren verscheen al een brochure over het historisch stadhuis, de Broeltorens, de Sint-Maartenskerk, de Schouwburg en het Begijnhof. Alle brochures uit de reeks zijn gratis te verkrijgen bij Toerisme Kortrijk en in het historisch stadhuis. Ze zijn in vier talen beschikbaar: Nederlands, Frans, Engels en Duits.