Bouw mee aan een klimaatneutrale regio

Infomoment burgercoöperatie woensdag 25 oktober - 18.30u - Budafabriek Kortrijk

Ook jij kan iets doen voor een klimaatneutrale toekomst voor onze regio. Ben je bereid om te investeren in hernieuwbare energie, maar weet je niet hoe? Ben je technisch aangelegd en wil je samen met een groep mensen duurzame energieprojecten realiseren? Heb je een groot dak en wil je dit ter beschikking stellen om er zonnepanelen op te leggen?

Intercommunale Leiedal en haar vennoten willen jullie maximaal ondersteunen bij de oprichting van een energiecoöperatie. Projecten in hernieuwbare energie creëren immers een maatschappelijke, ecologische en financiële meerwaarde voor zowel jou als aandeelhouder als voor de regio.

Kom luisteren en informeer je over de mogelijkheden van een burgercoöperatie. Beslis mee en investeer in lokale projecten. Zowel burgers, besturen, vzw's, verenigingen als maatschappelijk geëngageerde bedrijven kunnen hun steentje bijdragen.

Programma 25 oktober

18:30 Inleiding door Nele Vandaele - intercommunale Leiedal
18:45 Presentatie Jan De Pauw - REScoop Vlaanderen
18:55 3 pioniers getuigen over hun ervaringen in en met bestaande energiecoöperaties: groepsgesprek met Cedric Depuydt (VVSG), Bram Pauwels (Beauvent) en Jan De Pauw (REScoop Vlaanderen) 
19:15 Dialoog met publiek over mogelijke vormen van engagement
19:30 Gratis geleid bezoek aan de expo Contrei en afsluitende netwerkdrink.

Praktisch

Inschrijven

 Woensdag 25 oktober 2017 in de Budafabriek (Dam 2 Kortrijk)

Bron

Leiedal
Opgemaakt op: 09/10/2017

Reactie toevoegen