Nieuws - meest recent

01/03

In Vlaanderen zijn er nog bijna 350 wilde bijensoorten die planten bestuiven, daarbij horen ook honingbijen, hommels en solitaire bijen. Wie wilde bijen aan het werk wil zien, moet voldoende nectarbronnen in zijn tuin voorzien en de bijen helpen te overleven. In je tuin of op je balkon kan je heel wat acties ondernemen voor wilde bijen.

Bijen hebben het moeilijk, dat is bekend. Deze expo vertelt wat jij kan doen om bijen te helpen op je balkon, in je tuin, straat, wijk, ...

2 reacties
19/01

#bibvooriedereen

Vind je de bib een basisdienst voor iedereen? Vind je het belangrijk dat het gemeentebestuur blijft investeren in de bib?

Vanzelfsprekend is dat niet meer... Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bib nodig is en welke werking ze uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie en personeel.

 

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt?

Een bibliotheek voor iedereen!
15/02

Vluchten is een verhaal van alle tijden. Maar ook gastvrijheid tegenover vluchtelingen heeft in België een lange traditie. Van 15 februari tot 7 maart kan je deze boeiende geschiedenis ontdekken op de tentoonstelling BE.LAND in de bibliotheek van Kortrijk.

01/12

Kom deze maand koffie, thee en warme gepimpte chocomelk drinken in onze winterchalet en steun de Warmste Week!

21/11

Wil jij dit jaar ook een leuke verrassing krijgen van de goedheiligman?
Knutsel dan je eigen papieren schoentje in elkaar en geef het af in de bib.

Avondshopping tot 20u bij de deelnemende handelszaken en de k in kortrijk.

30/10

De wereld door de ogen van een persoon met (jong)dementie.

13/11

André Demedts in de kijker van 13 november tot 10 december 2017

25/10

Bibliotheekschool Gent organiseerde voor de vierde keer de Bib Web Awards en bib Kortrijk werd dit jaar genomineerd in maar liefst 4 categorieën. Twee van de nominaties konden ze verzilveren!

02/10

migratie door het oog van Keoma Zec

©Keoma Zec