Nieuws - meest recent

21/04

Wat als…het nu eens allemaal voor jou uitgezocht was?

logo uitgezocht
23/04

Heel wat bibliotheken uit de regio organiseren samen een té gek jeugdboekenfeest. Dit jaar opent bibliotheek Waregem haar deuren op zondag 23 april haar deuren en iedereen is welkom!

© bibkortrijk
03/04

Help jij ook mee om onze paasboom kleurrijk te versieren?

© bibkortrijk
27/04

Op donderdag 27 april kan je in de openbare bibliotheek van Kortrijk speeddaten met een boek

Over boeken gesproken
10/04

Tine Vandamme exposeert vanaf 10 april in de Kortrijkse centrale bibliotheek

2 reacties
Slip Away
25/03

In de wolken met Skywonder

Wie altijd al gepassioneerd was door luchtvaart, vindt op 25 en 26 maart helemaal zijn of haar gading in Skywonder. Deze nieuwe beurs in Kortrijk Xpo zet de kleine luchtvaart centraal en is daarmee een primeur voor België en Noord-Frankrijk. Een compleet belevingsprogramma brengt de bezoeker helemaal in de sfeer.

13/02

Maak kennis met grafisch werk van Panamarenko en Luc Tuymans, gebaseerd op literatuur.

06/02

Stad Kortrijk, Openbare Bibliotheek Kortrijk en enkele Kortrijkse partnerorganisaties zoeken voor de tweede keer op rij een Letterzetter voor de Stad. De nieuwe Letterzetter volgt kunstenaar Bart Jaques op wiens mandaat op 31 maart 2017 ten einde loopt.

04/02

Als de eerste voorjaarsbloemen in 2017 hun kopjes laten zien, zwieren de deuren in de Beeklaan 81 open voor het publiek. De voormalige Sint-Pauluskerk biedt vanaf 2017 plaats voor de buurtbib, het buurthuis en een spiksplinternieuwe ontmoetingsruimte. Met het samenbrengen van deze verschillende initiatieven onder één dak hoopt men nieuwe, creatieve ideeën én nieuwe mensen aan te trekken.

20/05

Via gratis online programma's je eigen fiets- en wandelroutes uittekenen? De Digidokter leert het ons!