Bezoek het historisch stadhuis

19/06>17/09

Op de Grote Markt bevindt zich het historisch stadhuis van Kortrijk. Het gebouw straalt autoriteit uit. Maar vergis je niet, het bevat ook speelse knipoogjes voor de aandachtige bezoeker. Van een roekeloze kruisvaarder, een mysterieuze meetlat en een pseudo gravin tot een naïeve dichter die het voorwerp van spot is omwille van zijn versierdrift. Benieuwd?

Het stadsbestuur publiceerde recent een brochure over het historische stadhuis. De uitgave besteedt niet alleen aandacht aan de historiek en bouwgeschiedenis, maar bevat ook een uitgebreid luik over de talrijke kunstwerken die het stadhuis rijk is.

Gids

Vanaf 19 juni tot midden september is het historisch stadhuis elke dag open tussen 13 en 17 uur (ingang kant Grote Markt). Tijdens het weekend zijn gidsen aanwezig die eventueel een woordje uitleg kunnen geven. 

Een volledige rondleiding met gids kan je reserveren via toerisme@kortrijk.be of 056 27 78 40 (75 euro per groep voor 2 uur).

Bon in het Stadsmagazine

Elk Kortrijks gezin kan vanaf 1 juni met de bon uit het Stadsmagazine één gratis exemplaar 'Historisch stadhuis, een rijk verleden' afhalen tijdens de openingstijden van het onthaal 1777 in het stadhuis, Leiestraat 21 in Kortrijk. Wees snel, want op is op!

Opgemaakt op: 31/05/2017

Reactie toevoegen

Reacties

Waarom historisch stadhuis? Op de Grote Markt bevindt zich het stadhuis zonder meer, m.a.w. de plaats waar het schepencollege en de gemeenteraad samenkomen, de burgemeester en schepenen ter beschikking van de bevolking staan, officiële plechtigheden plaatsvinden, b.v. huwelijken afgesloten worden en huwelijksjubilarissen ontvangen worden, enz. Het zogenaamde stadhuis in de Leiestraat is geen stadhuis , maar wel een administratief centrum, m.a.w. de zetel van de administratie van de stad. In Nederland heet zo'n gebouw het stadskantoor. Laat dus voortaan de naam historisch stadhuis vallen en noem het gebouw gewoon stadhuis en het gebouw in de Leiestraat stadskantoor.