Bellegem Klinkt zorgt met opmerkelijk initiatief voor verbinding in coronatijden

Gepubliceerd op woensdag 06 januari 2021

De traditionele nieuwjaarsrecepties in de stad en deelgemeenten kunnen dit jaar om gekende redenen niet doorgaan. De vrijwilligers van de OC-raad Bellegem laten dit echter niet zomaar voorbij gaan en werkten een uniek concept uit als vervanging van de jaarlijkse nieuwjaarsdrink.

Vier vrijwilligers van de werkgroep Bellegem Klinkt gingen begin december aan de slag en organiseren op zaterdag 9 januari tussen 17 en 20 uur Bellegem Klinkt, een live radioshow van Bellegemnaren voor Bellegemnaren.

Online stemmen

Via een online formulier op sociale media deden ze een oproep aan de Bellegemnaren om hun top drie van favoriete muzieknummers door te sturen. Je kon een liedje schenken aan een voor jou bijzonder persoon of vereniging. Meer dan 200 inwoners stuurden ondertussen hun top drie door. Dat is ongeveer 1 Bellegems huishouden op 10. Welke liedjes het vaakst aangevraagd werden, kom je zaterdag te weten. We lichten wel al een tipje van de sluier op: 46 nummers werden meer dan 2 keer gekozen.

Unieke liveshow

Luisteren naar de radioshow kan door af te stemmen tussen 17 uur en 20 uur via de link op https://www.quindo.be . De radioshow wordt gehost door Medialab Quindo en live uitgezonden vanuit woonzorgcentrum De Zon. De inwoners van het woonzorgcentrum zullen via een luidspreker op de binnenplaats kunnen meegenieten van het gebeuren. Vrijwilliger Stijn Loosveldt praat samen met een nu nog geheime sidekick de radioshow aan elkaar.

Naast de oproep om liedjes door te sturen, lanceerden de initiatiefnemers ook een oproep aan de inwoners van Bellegem om hun huis te verlichten. Tijdens de live-uitzending gaan de drie andere vrijwilligers op pad om coronaproof interviews af te nemen van inwoners die hun top drie doorstuurden. Fotograaf Jonas Verbeke gaat mee op pad om de verlichte huizen in beeld te brengen.