Beleef nieuwe gezinsavonturen met Blob in het Preshoekbos in Marke

Gepubliceerd op Dinsdag 23 juni 2020

Kortrijk heeft er een nieuwe kindvriendelijke wandeltocht bij. Samen met Blob, de speelse gastheer in een reeks van nieuwe gezinszoektochten in Zuid-West-Vlaanderen, kan je samen met het gezin deze zomer mee op avontuur in het Preshoekbos in Marke.  Blob en zijn vriendje Zorro, de eikelmuis verwelkomen je op een korte luswandeling (3,3 km) met uitdagende natuuropdrachten en spelletjes. De opdrachten zijn uitgewerkt in een speelse folder.

De gezinszoektocht start aan het Ontmoetingscentrum Marke en slingert langs de Markebeek, het Preshoekbos en de hoeve Nuytten (ex-kinderboerderij Van Clé).  De avontuurlijke tocht richt zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar en bezorgt je gezin een superleuke natuurnamiddag dicht bij huis! ‘Op Avontuur met Blob in en rond het Preshoekbos’ kwam tot stand door een samenwerking tussen de Provincie West-Vlaanderen, Stadlandschap Leie en Schelde, Westtoer, Toerisme Leiestreek, Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de stad Kortrijk.

Gratis folders en wandelkaart

De Blob-folders kan je gratis downloaden op: www.toerisme-leiestreek.be of www.stadlandschapleieschelde.be/blob of gratis afhalen bij  Toerisme Kortrijk (Begijnhofpark, 8500 Kortrijk), Ontmoetingscentrum Marke (Hellestraat 6, 8510 Marke) en bij het PRNC De Gavers, Eikenstraat 131, 8530 Harelbeke. Tegen een kleine vergoeding kan je de folder ook bestellen bij de Westtoer webshop (www. shop.westtoer.be) of de webshop van de provincie West-Vlaanderen (www.webshop.west-vlaanderen.be).

Samen met Blob kan je sinds 2017 op avontuur in Zwevegem, Provinciedomein Bergelen in Gullegem, Lendelede, Kuurne, Tiegem, Waregem, Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem en nu dus ook in Marke (Kortrijk).

Het Preshoekbos, een stadsrandbos in evolutie

Het Preshoekbos heeft de laatste jaren enorm aan natuurwaarde gewonnen. Het resultaat van een jarenlange investering van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid in samenwerking met Stad Kortrijk en Menen. Met de ecotunnel in opbouw en verdere uitbreiding in het verschiet is dat deze legislatuur niet anders.