Beachevents op de Grote Markt

12/05>28/05

Zowel beachvolley, handbal als rugby vieren een jubileum tijdens de komende editie van de beachevents tussen 12 en 28 mei. Voorzitter Dirk Vanantwerpen is in zijn nopjes: “Dit jaar organiseert VT Kortrijk al voor de twintigste keer een manche van het Belgisch  Beachvolleykampioenschap dames en heren. Het Stadstornooi vindt al voor de tiende keer plaats.” Niet alleen beachvolleybal, maar ook rugby mag kaarsjes uitblazen. Al 10 jaar kunnen liefhebbers genieten van deze mooie sport. Voorzitter Dominique Deschietere van Rugbyclub Curtrycke vertelt: “Tien jaar beachrugby, dat vatten wij samen als een groeiend succes zowel qua deelnemers als bezoekers. Ook ons bedrijfs- en jeugdtornooi kent elk jaar meer deelnemers en supporters.” Tot slot vieren ook de handballers feest. Zij komen al voor de vijfde keer naar onze stad.

Ook frisbee en kubb

Nagenoeg elke dag is er activiteit op de zandsite. De grote organisaties worden geflankeerd door genodigden voor één dag. Zo is er op vrijdag 12 mei een demo/kennismakingssessie frisbee door de ultimate frisbeeclub van Kortrijk vanaf 17.30 uur. Verder is een pop-up kubbevent op dinsdag 16 mei. Deze pop up is uitnodigend voor gezinnen en voor al wie deze leuke vrijetijdssport wil beleven. Kom gewoon af en probeer het zelf, dinsdag 16 mei vanaf 16 uur. Het stadsbestuur verheugt zich in de groeiende belangstelling van sporters om het ook 'on the beach' te doen en wil op die manier sport naar de mensen brengen.

Toegankelijkheid

Bij dit sportief treffen staat toegankelijkheid voor personen met een beperking centraal. Er is een rolstoelzone voorzien op de Grote Markt rond het speelveld van de beachhandbal. Op 13 mei zijn er in de namiddag toegankelijkheidsstewards aanwezig voor persoonlijke  assistentievragen. Toegankelijke toiletten vind je in het historisch stadhuis op de Grote Markt (8 tot 21 uur). Info: 056 35 30 17 of www.destroom.be

perstekst_beachhandbal.pdf

beachrugby_perstekst.pdf

perstekst_beachvolley.pdf

Opgemaakt op: 04/05/2017

Reactie toevoegen