Babbelbus maakt bezoek mogelijk

Gepubliceerd op Dinsdag 28 april 2020

Bij Zorg Kortrijk starten twee nieuwe proefprojecten om bezoek aan de bewoners in veilige omstandigheden mogelijk te maken: een Babbelbus bij woonzorgcentrum Ter Melle en een opstelling met tenten in de tuin van woonzorgcentrum Biezenheem.

Naar het voorbeeld van Brasschaat start ook Zorg Kortrijk met een proefproject waarbij een bus wordt ingericht als Babbelbus. Het gaat om een bus met lift waar men de bewoners met behulp van een rolstoel gemakkelijk binnen laat. De bezoeker komt binnen via de zijdeur. Bewoners en bezoekers worden van elkaar gescheiden door een wand van plexiglas.

Na elk bezoek en op het einde van de dag wordt het busje volledig ontsmet. Vanaf woensdag 29 april testen we onze Babbelbus uit aan woonzorgcentrum Ter Melle. 

In de tuin van woonzorgcentrum Biezenheem proberen we een andere oplossing uit: een opstelling met tenten. Er wordt een zone voor bezoekers en een zone voor bewoners afgebakend met nadars. Aan elke kant komt er een tent, met de opening naar elkaar gericht, de tenten moeten de nodige beschutting bieden aan bewoners en bezoekers.

Beide oplossingen hebben het voordeel dat bezoekers het woonzorgcentrum zelf niet hoeven te betreden.