Autovrije binnenstad op Autovrije Zondag

16 september 2018

Op zondag 16 september vier je feest in een autovrije binnenstad. Koning
Auto gaat op stal en maakt plaats voor fietsers, voetgangers en feestgedruis.

Ontdek en beleef open ruimte

Het stadsbestuur maakt in de ruimtelijke planning werk van open ruimte en plaats voor voetgangers en fietsers. De stad geeft pleinen terug aan de inwoners en investeert in ondergrondse parkeergarages.
Op Autovrije Zondag kun je ervaren hoeveel ruimte vrijkomt als auto’s even geen plaats innemen. Die dag is een warme oproep om je eigen auto wat vaker thuis te laten en te ontdekken dat de binnenstad vlot bereikbaar is zonder jouw wagen.
Autovrije Zondag focust niet enkel op alternatieve mobiliteit, maar geeft ruimte aan inwoners, organisaties en evenementen.

Centrum Kortrijk Autovrij

Kortrijk is autovrij op zondag 16 september tussen 7 en 20 uur binnen de kleine ring (de ring blijft bereikbaar). De autovrije zone is aan de westkant afgebakend door de Noordstraat en de
Beheerstraat (beiden blijven bereikbaar). In specifieke gevallen kan je een doorgangsbewijs aanvragen voor de binnenstad. Bel 1777 voor meer info.

Kom gratis met de fiets of bus

Kom naar Autovrije Zondag met het openbaar vervoer, de fiets of te voet. In Kortrijk en deelgemeenten neem je de hele dag gratis de bus. In het centrum vind je talrijke fietsenstallingen.
Toch met de wagen? Parkeer dan gratis op P+B Wembley of P+R Xpo en neem de bus naar het station.

Maak kennis met het aanbod van Autovrije Zondag