Atelier Kortrijk 2025

In de oude gebouwen van Sint-Vincentius in de Groeningestraat is recent Atelier Kortrijk 2025 ingericht. Het doel van het Atelier is te informeren, communiceren en gesprekken te voeren over stadsprojecten in Kortrijk.

Het dient enerzijds als infopunt en permanente expositieruimte voor de lopende projecten en de resultaten van het stadsdebat. Anderzijds worden er ruimtes ter beschikking gesteld voor workshops, projectpresentaties en inspraakvergaderingen.

Kortrijk Imagine

Van 7 september tot 11 november biedt Atelier Kortrijk 2025 onderdak aan de fototentoonstelling ‘Kortrijk Imagine’.  Heb jij je al eens gebogen over de vraag hoe onze stad er in de toekomst kan uitzien? De fotografen van Fotocollectief PxL. brengen met deze expositie alvast hun visie op Kortrijk 2025 in beeld. De pijlers binnen de nieuwe toekomstvisie Kortrijk 2025 zijn ook hier de beweegredenen: de stad als landschap, de stad als atelier en de stad als verbonden buurten.

Opening tentoonstelling: vrijdag 7 september vanaf 19.30 uur. Daarna elke vrijdag, zaterdag en zondag gratis te bezoeken tussen 14 en 17.30 uur.