Nieuws - meest recent

De werken voor het Stationsproject zijn gestart. We bereiden momenteel de bouw van de fiets- en bustunnel voor in de Zandstraat. We willen u op de hoogte brengen van 4 belangrijke momenten.

1 reacties

Vanaf maandag 27 november 2017 tot 15 maart 2018 voert de Watergroep nutswerken uit in de Condédreef en de Burgemeester Felix de Bethunelaan

De firma Deneckere uit de Oudenaardsesteenweg plaatst op 24 november een grote kerstboom voor hun zaak in de Oudenaardsesteenweg. Hierdoor is er op 24 november tussen 8.30u en 11.30u geen verkeer mogelijk in de Oudenaardsesteenweg tussen de H.Verriestlaan en de Elfde Julilaan.

Op woensdag 29 november 2017 sluit de firma Verstaete uit Jabbeke de Broelbrug af voor alle verkeer. Dat is nodig om de jaarlijkse kerstverlichting te kunnen ophangen.

Infrabel voert van 27 november tot 8 december 2017 onderhoudswerken uit aan de spoorwegbrug in de Meensesteenweg in Kortrijk.

Infrabel voert van 27 november tot 22 december 2017 onderhoudswerken uit aan twee spoorwegbruggen in de Marksesteenweg in Kortrijk.

Sinds maart 2017 voeren de nutsmaatschappijen en de stad nuts- en trottoirwerken uit in de Doorniksewijk. Deze werken duren nog tot eind februari 2018. De bewoners en handelaars van de Doorniksewijk ervaarden de voorbije maanden heel wat hinder. Bovendien geldt er tijdelijk éénrichtingsverkeer en zijn er minder parkeerplaatsen in de straat. Voor de handelaars zijn deze werken een zware dobber. Het stadsbestuur wil daarom graag iets extra doen.

Eind september 2017 plaatste het stadsbestuur een vaste fietstelpaal in de Budastraat. Sinds maandag test de stad nu ook de mobiele fietsteller uit. Met deze teller wil de stad nagaan hoeveel fietsers er rijden in vergelijking met het aantal wagens én de fietsinvesteringen nog gerichter doorvoeren. Deze teller staat nu in de Heulsestraat, tussen de Bissegemsestraat en de Meensesteenweg. Dit een interessante locatie omdat de Heulsestraat recent is ingericht als fietsstraat. Tijdens de testperiode van 1 maand test de stad het onderhoudsaspect en de verwerking van de cijfergegevens. Vanaf de lente 2018 wordt de teller effectief ingezet op verschillende locaties om zo een meetnet voor fietsers te realiseren.

Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

1 Instructeur zaal

 

Als instructeur zaal binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten in art. 60, toegeleid door OCMW.

Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo, klantvriendelijkheid,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de zaal.

Zorg Kortrijk - vzw Zusters Augustinessen zoekt voor het sociaal restaurant VORK:

1 Instructeur keuken

 

Als kok binnen VORK sta je in voor de professionele opleiding van de cursisten keukenmedewerker, toegeleid door de VDAB.

Naast het aanleren van de technische kennis en vaardigheden breng je de gepaste arbeidsattitudes en sociale vaardigheden bij die nodig zijn voor het beroep, zoals het werken in team, tempo,… en bent u verantwoordelijk voor het aansturen van de keuken.