Nieuws - meest recent

De aannemer start op maandagnacht 26 februari met het verwijderen van de damplanken. De veiligheidsregels van Infrabel laten het werken naast een spoor in dienst niet toe. De werken moeten dus met een buitendienststelling van de treinen worden uitgevoerd. Dat kan enkel ’s nachts verkregen worden.
Hierdoor zal er van maandag 26 tot woensdag 28 februari nachtlawaai zijn tussen 22u en 6u.

De stad Kortrijk is gestart met de procedure om de buurtweg nr.32 in de omgeving van Kortrijk Weide gedeeltelijk af te schaffen en gedeeltelijk te verleggen. Deze buurtweg is doorheen de tijd grotendeels ontoegankelijk en onzichtbaar geworden. De buurtweg liep vroeger vanaf de Graaf Karel de Goedelaan over het gebied Kortrijk Weide, tot aan de rotonde Blekersstraat, en verder door in de Blekersstraat. Daarna buigt de buurtweg af naar het zuiden tot aan de Burgemeester Nolfstraat.

09/04

Op Sinksen 18 openen we de vernieuwde Leieboorden met een Sinksen Straatparade. 100 dansers, 100 kleurrijke kostuums en aanstekelijke beats. Zin om deel te nemen ?
In dit creatieve boot camp tijdens de paasvakantie stomen we je klaar voor een onvergetelijke parade op Sinksen 18.
Bewegen op vlotte ritmes, kronkelen zoals water door de straten. Samen dansen op stille en stevige klanken aan de verlaagde Leieboorden. Schitteren in kostuums en maskers die we zelf maken.

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv voert tussen 12 februari en 23 februari 2018 werken uit op de Oude Leiearm. Ondieptes worden weggewerkt door slib onder water te verslepen zodat pleziervaartuigen in de toekomst opnieuw vlot kunnen passeren. Om de werken uit te voeren is het nodig om het houten fietsbrug ter hoogte van Damkaai 4-6 weg te nemen. Tijdens de werken worden fietser omgeleid. Bij het wegnemen en terugplaatsen van deze fietsbrug op 12 en 23 februari is er in de Damkaai geen doorgaand verkeer mogelijk.

Jaarlijks worden om en bij de 1700 kinderen geboren in het Kortrijkse az groeninge. Om de huidige dienstverlening te optimaliseren slaan de stad Kortrijk en az groeninge de handen in elkaar. Vanaf vandaag kunnen kersverse ouders ook in het ziekenhuis zelf de geboorteaangifte in orde brengen.

Vanaf maandag 5 februari, ten laatste tegen 7u s'morgens, verdwijnen de mobiele verkeerslichten op de rotonde ter hoogte van de Felix de Bethunelaan. Hierdoor is er terug normaal verkeer mogelijk tussen de Minister Vanden Peereboomlaan en de Weggevoerdenlaan.

Vanaf donderdag 1 februari starten, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, werken in de bermen langs de E403, A19, E17 en R8 in het kader van hakhoutbeheer. De werken zullen ten laatste tegen eind maart 2018 beëindigd zijn.

1 reacties

Vanaf 29/01 asfalteringswerken op Bruyningepad
Doorgang voor fietsers blijft mogelijk

1 reacties

Het riooldeksel op het kruispunt Gullegemsestraat – Steenstraat – Heulsekasteelstraat is verzakt.. Om dit op te lossen plaatst de firma Wegenbouw Ockier een nieuwe riooldeksel. Er is beperkte verkeershinder.

Ontvangsten in het stadhuis vinden meestal plaats in de Beatrijszaal. De naam van de zaal is niet zomaar gekozen, maar verwijst naar gravin Beatrijs uit de 13e eeuw. Ze was de weduwe van Willem III van Dampierre en verloor letterlijk haar hart aan Kortrijk. Beatrijs was ook de gastvrouw voor dichters en zangers en stond bekend als een warm en hartelijk persoon. Het stadsbestuur laat nu haar portret ophangen in de Beatrijszaal. Het schilderij van dit historisch figuur geeft allure aan de zaal. Het is bovendien een verwijzing naar de gastvrijheid waarmee de stad haar genodigden ontvangt.