Nieuws - meest recent

Het OCMW Kortrijk organiseert in het kader van het winternoodplan ontmoeting op zondagnamiddag. Hiervoor zoeken we twee jobstudenten die mekaar wekelijks afwisselen bij het openhouden van de ontmoetingsruimte in Wijkcentrum Zonnewijzer. Ze doen dit samen met de vrijwilligers die de werking kennen.

Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV) vernieuwt de toplaag in asfalt op de Doorniksesteenweg (N50) in Kortrijk ‘t Hoge van maandag 2 tot vrijdag 6 oktober 2017.

Maandag 25 september starten de voorbereidende werken voor de bouw van een fiets- en bustunnel (verplaatsen nutsleidingen, werken aan talud, afbraak fietsbrug Zandstraat..) in de Zandstraat.
Vanaf half november 2017 tot eind 2018 volgen de eigenlijke bouwwerken van de fiets- en bustunnel. De verkeershinder tijdens deze werken is beperkt. Grote verkeershinder wordt maar verwacht vanaf begin 2019 tijdens de bouw van een wegtunnel onder de Zandstraat. Deze werken kaderen in de realisatie van het eerste deel van het Stationsproject Kortrijk.

De Rijselsestraat, tussen de Grote Markt en het Sint-Michielsplein, wordt afgesloten van 27 tot 29 september voor het realisatie van de huisaansluiting op de stadsriolering voor het gebouw in de Rijselsestraat5 - 13.

Donderdag 28 september breekt de firma MGB een torenkraan af op de werf in de Sint-Janslaan (voormalige CM site). De Sint-Janslaan zal die dag vanaf 6u s’ morgens tot 21u afgesloten zijn voor het verkeer.

De stad laat de huisaansluiting op de stadsriolering van de woning in de Kwabrugstraat 2 (kant Kortestraat) vernieuwen. De aannemer voert deze werken uit van 25 tot 29 september 2017. De Kortestraat is afgesloten voor alle verkeer.

Omwille van een private werf geldt er in de Beekstraat van 20 tot 22 september éénrichtingsverkeer.

24/09

Laat je inspireren tijdens de 6de woningwandeling en de woningmarkt op 24 september. Info en inschrijvingen op www.kortrijk.be/woningwandeling.

Kortrijk Weide is volop in ontwikkeling. De fuifzaal opende zijn deuren, het openbaar domein krijgt vorm en het zwembad is in opbouw. We integreren kunst in het stadsproject en doen dit graag samen met u. MAP13 is een kunstenaarscollectief dat voornamelijk werkt met bakstenen. Zij begeleiden het project. Waar moet welk kunstwerk op de site komen? En krijgt dat kunstwerk een functie? Daarover horen we graag uw mening tijdens een workshop. Begin december tonen we de resultaten van de verschillende inspraakmomenten. In het voorjaar van 2018 bouwen we samen aan het kunstwerk.

Onder de noemer ‘Maak het groener in Zuid-West-Vlaanderen’ wil Natuur.koepel vzw in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en de stad Kortrijk, iedereen aanmoedigen om streekeigen bomen en struikenaan te planten. Er werden verschillende plantpakketten samengesteld volgens het type haag, bosje of houtkant dat je wenst