Afrit Bissegem op buitenring R8 vanaf vrijdag 2 december afgesloten voor zwaar vrachtvervoer (+5 ton)

Gepubliceerd op Woensdag 30 november 2022
02 december 202231 december 2024

Tijdens de werken aan de trompetaansluiting op de A19/R8 in Kortrijk sluit het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf vrijdagochtend 2 december de afrit nr. 11 Bissegem op de buitenring van de R8 af voor vrachtwagens met een gewicht van meer dan vijf ton. AWV voert dit vrachtwagenverbod in om de file op de afrit te beperken en om te voorkomen dat het complex op de Meensesteenweg (R8xN8) vast komt te zitten door vrachtwagens die via het complex proberen te keren naar de binnenring van de R8. Het verbod zal van kracht zijn tot het voorziene einde van de werken, eind 2024.

 



Op de afrit nr. 11 Bissegem (buitenring R8) zal vanaf vrijdag 2 december (na de ochtendspits) een verbod gelden voor voertuigen van meer dan vijf ton. Om dit verbod af te dwingen wordt een zogenaamde ‘vrachtwagensluis’ ingericht op de linker voorsorteerstrook op het einde van de afrit. Concreet betekent dit dat deze rijstrook  met betonnen stootbanden wordt versmald tot 2m40. AWV voorziet voldoende signalisatie om dit duidelijk te maken. De plaatsing van de signalisatie en de betonnen stootbanden gebeurt na de ochtendspits en zal weinig hinder met zich meebrengen. 




Omleidingen

Het verkeer op de A19 en E403 met als bestemming het noordelijk deel van de R8, dient via de E17 en het complex Kortrijk-Oost om te rijden. 



De algemene omleiding tijdens de werken aan de trompetaansluiting A19/R8 blijft nog steeds van toepassing: het doorgaand verkeer naar en komende van Gent volgt de omleiding via de as E403, het complex Aalbeke en de E17.






Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/kortrijk.