Aalbeekse verenigingen klaar voor feestelijke opening vernieuwd OC

Gepubliceerd op donderdag 16 maart 2023

Volgende week is het zover. Na bijna twee jaar ingrijpende renovatiewerken opent OC Aalbeke opnieuw de deuren. De Aalbeekse OC-raad en verenigingen vieren de terugkeer naar hun ontmoetingscentrum met een feestelijk programma op zaterdag 25 maart. Elke Aalbekenaar is welkom om het vernieuwde OC te ontdekken.

Kleurrijke muzikale optocht

De festiviteiten beginnen om 16u met een optocht door het centrum van Aalbeke waarbij de Aalbeekse verenigingen symbolisch afscheid nemen van het oud-gemeentehuis en zaal ’t Skut. Startpunt is het plein voor het oud-gemeentehuis. 

Officiële openingsreceptie met animatie

Om 17u is het dan tijd om de deuren van het vernieuwde OC officieel te openen met een receptie en toespraken van het college van burgemeester en schepenen, de OC-raad en de architecten. Iedereen kan daarna vrij in en uit de verschillende lokalen lopen en ondertussen genieten van een hapje en een drankje. Animatie is er met de professionele welkomst-heters ‘de Nonkels’. Trio ‘Chaim Rosenbaum’ brengt een liedjesprogramma van traditionele liederen uit de Pools-Oekraïense grensregio. Voor de kinderen zorgt 'Circus Remenos' voor goochelen, ballonplooien en circus. 

Voor het programma tussen 16 en 20 uur is het noodzakelijk om in te schrijven vóór 22 maart. Dat doe je via een webformulier of door te bellen naar het secretariaat van het OC op het nummer 056 40 18 92.

's Avonds barst het feest dan helemaal los met een optreden van Orchestre International du Vetex. Het Vetex-orkest gebruikt zijn muziek om mensen te overtuigen om ‘grenzen over te steken’ vanuit de rijke traditie van de blaasmuziek uit onze contreien, de invloed van de Balkanmuziek en Centraal-Europese ritmes, maar evengoed muziek uit Zuid-Europa en Latijns-Amerika. De deuren gaan open om 19u45, het optreden start om 20u15. Wie dan nog niet aan het dansen is, zal dat zeker doen op de feesthits van DJ V.I.N.C.E. + DJ B.O.L.L.E.