8 appartementen en kantoor in voormalig Hitek in Stationsstraat

Het college van burgemeester en schepenen leverde op 10 oktober 2017 een vergunning aan Immoticon uit Merelbeke om het voormalig schoolgebouw van de Hitek in de Stationsstraat om te vormen tot 8 appartementen en een kantoorruimte. De vernieuwde voorgevel zal goed aansluiten bij de neoclassicistische panden in de straat.

Het bouwvolume blijft zo goed als ongewijzigd. De bouwheer, Immoticon uit Merelbeke, sloopt enkel de achterbouw en voorziet daar een parking voor 13 wagens en een fietsenberging.  Ook de gevel blijft behouden, maar krijgt extra raamopeningen en nieuw schrijnwerk.

De Stationsstraat heeft nog een aantal neoclassicistische panden uit eind 19e eeuw. Die zijn afgewerkt met witte pleister of natuursteen. Dat bepaalt voor een groot deel het karakter van de straat. Het stadsbestuur legt daarom op om ook de gevel van het Hitek gebouw wit te pleisteren.

De appartementen zijn voldoende groot en variëren tussen 77m² en 140m². Ze hebben elke een eigen terras. De open binnenruimte heeft de dubbele functie van parking en tuin. Dit werd ontworpen door Cammers Delaere architecten uit Gent.

Confederatie Bouw West-Vlaanderen kocht in 1958 Residentie Goethals in de Stationsstraat 2. In 1976 zette de confederatie er een volledig nieuw gebouw. Ze huisden daar tot 2007. Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) Hitek volgde hen op. Sinds 9 januari 2017 hebben cvo Hitek en cvo VSPW hun nieuwe stek op Kortrijk Weide. Ze vormen daar nu samen cvo MIRAS en bieden onderdak aan ongeveer 800 cursisten en 60 medewerkers

Opgemaakt op: 13/10/2017

Reactie toevoegen