4de editie Levensloop Kortrijk zet stad en regio in beweging tegen kanker

09/09>10/09
levensloop

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 beweegt Kortrijk 24 uur in de strijd tegen kanker

Tijdens het tweede weekend van september verzamelt Zuid West-Vlaanderen op de sportcampus Lange Munte voor de 4de editie van Levensloop. Met Levensloop zetten we de mensen, die kanker overleefden of er nog tegen vechten, centraal. We herinneren ook dierbare familieleden en naasten die aan kanker zijn overleden. De 24 uren symboliseren het voortdurend gevecht van de patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

VIPS

De VIPS van dat weekend zijn zonder twijfel de Vechters. Iedereen die kanker heeft of heeft gehad, is een 'Vechter'. Voor elk van hen een unieke gelegenheid om steun te krijgen en steun te geven aan anderen die geraakt zijn door kanker. Een volledig weekend worden ze extra in de watten gelegd. Want zij verdienen dat!

Iedereen is welkom

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. 24 uur bewegen is evengoed wandelen, als lopen en of slenteren, … Levensloop is geen competitie! Je hoeft echt geen atleet te zijn of 'getraind', om deel te nemen. Iedereen draagt zijn steentje bij, op zijn manier en volgens zijn mogelijkheden.

Er valt altijd wat te beleven

Langs het parcours van de Lange Munte vind je heel wat toffe plekjes waar je even kan verpozen en bijpraten. Je kan er ook de inwendige mens versterken met een drankje en een hapje.
Daarnaast is er een uitgebreid animatieprogramma voorzien: ontbijt, kinderanimatie, tombola en optredens van alle genres muziek, dans en een goochelaar. De vechters krijgen een eigen uitgebreid programma met workshops en verwenmomenten.

Niet te missen sleutelmomenten

Er wordt gestart op zaterdagmiddag om 15 uur stipt met de verwelkoming van de Vechters.
Een uniek moment dat je zeker moet meemaken, is de ingetogen kaarsenceremonie om 21.30 uur. Meer dan 3000 kaarsjes toveren de Kortrijkse sportcampus om tot een feeëriek decors. Dit kippenvelmoment wordt opgeluisterd door het Kinderlandkoor en de wondermooie stem van Anna Julia. Twee vechters getuigen over hun ziekte.
Afsluiten doen we op zondagmiddag. Vanaf 14.30 uur houden we allemaal samen een ereronde. Stipt om 15 uur maken we het bedrag bekend dat werd ingezameld tijdens het Levensloopweekend.

Meter en peter staan achter Levensloop Kortrijk

Net zoals de vorige jaren is actrice Lize Feryn 'meter' van Levensloop Kortrijk. De kanker die haar mama trof, confronteerde haar van heel nabij met de vreselijke ziekte.
Nieuw dit jaar is de 'peter': cartoonist en B.K. (Bekende Kuurnenaar) Nesten aanvaardt het peterschap. Met zijn engagement ondersteunt hij voor de volle 100% Levensloop.
Zowel Lize als Nesten zijn, én bij de start, als in de loop het weekend aanwezig op de Lange Munte.

Je bent er niet alleen!

Tot op vandaag zullen we niet minder dan 68 Vechters verwelkomen en zijn reeds meer dan 71 teams en 2440 deelnemers ingeschreven. (momentopname 4 september)
Omdat we zoveel mogelijk centen willen verzamelen, doen we een warme oproep naar iedereen om massaal af te zakken naar de Lange Munte. Jouw bijdrag gaat integraal naar het wetenschappelijk kankeronderzoek.

Veel handen maken werk licht

De organisatie is in handen van een comité van vrijwilligers onder voorzitterschap van Koen Byttebier met Ken Wagner, als co-voorzitter.
Voor het weekend zelf zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Weet jij van aanpakken en steek jij graag de handen uit de mouwen? Laat het ons zo snel mogelijk weten via vrijwilligerlevensloopkortrijk@gmail.com

Volg Levensloop Kortrijk ook online

Alle info om deel te nemen vind je op de website http://www.levensloop.be/relays/kortrijk-2017. 
Volg Levensloop Kortrijk via Facebook, Instagram en Twitter.
Zelf iets zeggen over Levensloop op de sociale media? Heel graag! Gebruik #levensloop8500

Ga naar de website van Levensloop

Opgemaakt op: 04/09/2017

Reactie toevoegen