31 mei - Inspiratiesessie Kortrijk Overmorgen: 'Betaalbaar wonen, nieuwe woonvormen'

Gepubliceerd op Maandag 02 mei 2022

Elke Kortrijkzaan heeft recht op een betaalbare en kwalitatieve woning, ongeacht leeftijd, inkomen of gezinssituatie. Zijn er nieuwe woonvormen nodig om de diversiteit en betaalbaarheid te garanderen? Maak kennis met verschillende woonmodellen en hoe die deel kunnen uitmaken van betaalbaar wonen. 

Inspiratiesessie Betaalbaar wonen, nieuwe woonvormen
Dinsdag 31 mei van 19 - 21 uur in Départ
(Nelson Mandelaplein 18 - Kortrijk)

De inspiratiesessie 'Betaalbaar wonen, nieuwe woonvormen' onderzoekt hoe we in de toekomst in Kortrijk kunnen wonen. Is dat enkel in de vormen die we nu kennen of hebben we nieuwe vormen nodig zoals coöperatief wonen? Momenteel schrijft Kortrijk aan een mobiliteitsplan, een ruimtelijk beleidsplan en een woonplan om het Kortrijk van overmorgen waar te maken. Laat je mee inspireren en richt je blik op de toekomst voor onze stad.

Op het programma:

  • Introductie over Kortrijk Overmorgen en het woonplan
  • Spreker Lieve Jacobs (CERA) neemt je mee in verschillende nieuwe woonvormen en hoe die een plek kunnen krijgen in onze stad.
  • Panelgesprek: hebben we nieuwe woonvormen nodig in Kortrijk, welke kunnen dat zijn en hoe passen we ze toe? (met Lieve Jacobs, schepen van Bouwen en wonen Wout Maddens en Brecht Vandekerckhove van Atelier Romain)
kortrijk overmorgen wonen