19 mei - Inspiratiesessie Kortrijk Overmorgen: 'Kortrijk 15-minutenstad'

Gepubliceerd op Maandag 25 april 2022
19 mei 2022

In een leefbare stad sta je op 15 minuten stappen of fietsen aan de winkel, bij de dokter, in een park ... Je raakt er vlot en efficiënt op je werk en op school en er is ruimte voor groen en aangename leefruimte. Maar hoe creëren we dat? Door dichter bij werk en school te wonen? Met een veilig en aangenaam fietsnetwerk dat de hele stad verbindt? Tijdens deze sessie leer je meer over de 15-minutenstad en over het mobiliteitsplan dat Kortrijk voorbereidt op de toekomst. 

Laat je inspireren!

Inspiratiesessie Kortrijk 15-minutenstad
Donderdag 19 mei van 19 - 21 uur in Départ
(Nelson Mandelaplein 18 - Kortrijk)

De inspiratiesessie 'Kortrijk 15-minutenstad' prikkelt tot nadenken over de toekomst van onze stad. Momenteel schrijft Kortrijk aan een mobiliteitsplan, een ruimtelijk beleidsplan en een woonplan om het Kortrijk van overmorgen waar te maken. Laat je mee inspireren en richt je blik op de toekomst voor onze stad.

Op het programma:

  • Introductie over Kortrijk Overmorgen en het mobiliteitsplan
  • Spreker Hans Tindemans (VRP) neemt je mee in het concept van de 15-minutenstad en hoe dat een drijvend principe kan zijn voor Kortrijk
  • Panelgesprek: hoe passen we de 15-minutenstad toe in Kortrijk? (met Hans Tindemans, schepen van mobiliteit Axel Weydts en mobiliteitsambtenaar Marina De Vet)
stappen en fietsen