Vanaf 1 september: Nieuwe recyclageparken én nieuwe afvalzakken

Vanaf 1 september komen er nieuwe afvalzakken en nieuwe (deels betalende) recyclageparken. We werken vanaf dan nog nauwer samen met de afvalintercommunale Imog. Kortrijk stapt zo mee in een regionaal netwerk van recyclageparken en afvalzakken.

 

Nieuwe restafvalzakken

Vanaf 1 september verschijnt een nieuwe restafvalzak in het straatbeeld. De witte zakken worden vervangen door grijze exemplaren die grotendeels vervaardigd zijn uit gerecycleerd plastiek.

Alle info over de nieuwe restafvalzak

 

3 vernieuwde recyclageparken

Vanaf 1 september kunnen de Kortrijkzanen terecht in drie vernieuwde recyclageparken: één voor het zuidelijke deel van de stad, één voor het noordelijke deel van de stad en één voor het centrum. De openingsuren van de recyclageparken worden serieus uitgebreid en de dienstverlening wordt verruimd.

Meer info over de nieuwe recyclageparken

 

Nieuwe tarieven recyclageparken

Wie vandaag met een personenwagen naar de Kortrijkse recyclageparken komt, kan er gratis zijn of haar afval kwijt. Vanaf 1 september 2020 blijft een deel gratis af te voeren, voor twee andere fracties betaal je een tarief per aangevoerd gewicht.

Lees meer over de nieuwe tarieven

 

Tijdelijke regeling voor en tijdens verbouwing recyclagepark Heule

Om het recyclagepark Heule te moderniseren, zijn aanpassingswerken nodig. Door de coronamaatregelen en een beroepschrift is de procedure voor de verbouwing vertraagd. Tot de verbouwingen achter de rug zijn, geldt een tijdelijke regeling.

Tijdelijke regeling recyclageparken tot voorjaar 2021